Informații și sfaturi utile pentru pacienți

Suferiți de o problemă și credeți că vă pot ajuta? Nu ezitați să mă contactați pentru informații suplimentare sau progrămari!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Dr. Diana Anca Sauciuc - Medic specialist ORL

Dr. Diana Anca Sauciuc - Medic specialist ORL

2,477

Sunt medic specialist O.R.L. și chirurgie cervico-facială din anul 2017, cu competență în endoscopie.

Astăzi vreau să vorbim despre o afecțiune ORL numită disfuncția tubară. Ai auzit poate de această problemă, însă pentru cei care nu știu, disfuncția tubară este o afecțiune care afectează sistemul de drenaj al sinusurilor din zona nasului, lucru care duce la aerisirea incompletă a urechii medii.

Această disfuncție poate fi cauzată de diverși factori precum alergiile, infecțiile sinusurilor, stresul sau poate fi chiar congenitală. Simptomele includ congestia nazală, presiune neplăcută în urechi, senzație de înfundare a urechilor, tinitus, dureri de cap, scurgeri nazale constante și oboseală. Aceste simptome pot fi foarte frustrante și pot afecta calitatea vieții de zi cu zi.

Este important să mergi la medicul specialist ORL pentru a primi un diagnostic corect și un tratament adecvat. Tratamentul poate include utilizarea de spray-uri nazale sau medicamente, dar uneori poate fi necesară intervenția chirurgicală.

Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta?

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul meu www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Astăzi vreau să vorbim despre o afecțiune ORL numită disfuncția tubară. Ai auzit poate de această problemă, însă pentru cei care nu știu, disfuncția tubară este o afecțiune care afectează sistemul de drenaj al sinusurilor din zona nasului, lucru care duce la aerisirea incompletă a urechii medii.Această disfuncție poate fi cauzată de diverși factori precum alergiile, infecțiile sinusurilor, stresul sau poate fi chiar congenitală. Simptomele includ congestia nazală, presiune neplăcută în urechi, senzație de înfundare a urechilor, tinitus, dureri de cap, scurgeri nazale constante și oboseală. Aceste simptome pot fi foarte frustrante și pot afecta calitatea vieții de zi cu zi. Este important să mergi la medicul specialist ORL pentru a primi un diagnostic corect și un tratament adecvat. Tratamentul poate include utilizarea de spray-uri nazale sau medicamente, dar uneori poate fi necesară intervenția chirurgicală.Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta? 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul meu www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Urechile înfundate sunt o problemă comună la copii și pot fi cauzate de o varietate de factori. Aceștia pot avea urechile înfundate în orice moment, indiferent de vârstă și poate fi datorată unei probleme temporare, ce nu trebuie să reprezinte o îngrijorare sau poate fi un simptom al unei afecțiuni medicale mai grave.

▫️Iată câteva dintre motivele pentru care copilul tău poate avea urechile înfundate:

👉🏻 infecții - otita medie - aceasta este o infecție a urechii medii, care poate provoca durere, inflamație și înfundarea urechii.
👉🏻 alergii - alergiile pot provoca congestie nazală și a urechii, ceea ce poate duce la înfundarea urechii.
👉🏻 acumularea de cerumen în canalul urechii poate reprezenta o altă cauză. ❗️Copiii nu trebuie să își curețe singuri urechile, deoarece pot împinge cerumenul mai adânc și pot duce la infecții sau alte probleme mai grave.
👉🏻 obstrucții ale canalului nazal.
👉🏻 schimbările de altitudine - schimbările rapide de altitudine sau zborul cu avionul pot afecta presiunea din interiorul urechii și pot duce la infundarea acesteia.
👉🏻 acumularea de lichid în spatele membranei timpanice - apare în răcelile repetate sau în cazul obstrucțiilor nazale cvasitotale.

▫️De asemenea, copiii pot avea urechile înfundate ca rezultat al unor obiecte străine introduse accidental în canalul urechii.

❗️Este important să fii atent la simptomele pe care le prezintă copilul tău și să cauți ajutor medical de specialitate dacă înfundarea urechilor este persistentă sau dacă este însoțită de durere, secreții, pierderea auzului sau alte simptome. Medicul specialist ORL poate diagnostica problema și poate prescrie tratamentul adecvat.

Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta? Atunci programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #orladulti #orlcopii #consultatiiorl
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Urechile înfundate sunt o problemă comună la copii și pot fi cauzate de o varietate de factori. Aceștia pot avea urechile înfundate în orice moment, indiferent de vârstă și poate fi datorată unei probleme temporare, ce nu trebuie să reprezinte o îngrijorare sau poate fi un simptom al unei afecțiuni medicale mai grave.▫️Iată câteva dintre motivele pentru care copilul tău poate avea urechile înfundate:👉🏻 infecții - otita medie - aceasta este o infecție a urechii medii, care poate provoca durere, inflamație și înfundarea urechii.👉🏻 alergii - alergiile pot provoca congestie nazală și a urechii, ceea ce poate duce la înfundarea urechii.👉🏻 acumularea de cerumen în canalul urechii poate reprezenta o altă cauză. ❗️Copiii nu trebuie să își curețe singuri urechile, deoarece pot împinge cerumenul mai adânc și pot duce la infecții sau alte probleme mai grave.👉🏻 obstrucții ale canalului nazal.👉🏻 schimbările de altitudine - schimbările rapide de altitudine sau zborul cu avionul pot afecta presiunea din interiorul urechii și pot duce la infundarea acesteia.👉🏻 acumularea de lichid în spatele membranei timpanice - apare în răcelile repetate sau în cazul obstrucțiilor nazale cvasitotale.▫️De asemenea, copiii pot avea urechile înfundate ca rezultat al unor obiecte străine introduse accidental în canalul urechii.❗️Este important să fii atent la simptomele pe care le prezintă copilul tău și să cauți ajutor medical de specialitate dacă înfundarea urechilor este persistentă sau dacă este însoțită de durere, secreții, pierderea auzului sau alte simptome. Medicul specialist ORL poate diagnostica problema și poate prescrie tratamentul adecvat.Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta? Atunci programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #ORLAdulti #ORLcopii #consultatiiORL

În afecțiunile din sfera ORL pot fi necesare efectuarea unor analize de sânge pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea acestora. Unele dintre cele mai comune analize de sânge utilizate în diagnosticarea afecțiunilor ORL sunt:

▪️ Hemoleucograma completă: aceasta analiză măsoară numarul de celule roșii și albe din sânge și poate indica anemii, prezența infecțiilor sau alte probleme de sănătate.
◾️ Teste de coagulare: acestea măsoară capacitatea sângelui de a se coagula și pot fi utilizate pentru a evalua riscul de sângerare sau tromboză în cazul unor intervenții chirurgicale.
▪️ Teste pentru infecții virale sau bacteriene: acestea pot include analize pentru detectarea virusului rinotraheitei infecțioase (IBV), virusului gripal sau bacterii (ex. pneumococul) și pot ajuta la identificarea cauzei infecției și la selectarea tratamentului adecvat.
▪️ Teste pentru boli autoimune: acestea pot include analize pentru lupus, sclerodermie sau alte boli autoimune care pot afecta urechile, gâtul sau alte zone ale corpului.
▪️ Teste pentru tumori: acestea pot include analize pentru nivelul de proteină C-reactivă (CRP) sau alți markeri tumorali, teste utilizate pentru a monitoriza evoluția unei tumori sau pentru a evalua răspunsul la tratament.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

În afecțiunile din sfera ORL pot fi necesare efectuarea unor analize de sânge pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea acestora. Unele dintre cele mai comune analize de sânge utilizate în diagnosticarea afecțiunilor ORL sunt:▪️ Hemoleucograma completă: aceasta analiză măsoară numarul de celule roșii și albe din sânge și poate indica anemii, prezența infecțiilor sau alte probleme de sănătate.◾️ Teste de coagulare: acestea măsoară capacitatea sângelui de a se coagula și pot fi utilizate pentru a evalua riscul de sângerare sau tromboză în cazul unor intervenții chirurgicale. ▪️ Teste pentru infecții virale sau bacteriene: acestea pot include analize pentru detectarea virusului rinotraheitei infecțioase (IBV), virusului gripal sau bacterii (ex. pneumococul) și pot ajuta la identificarea cauzei infecției și la selectarea tratamentului adecvat.▪️ Teste pentru boli autoimune: acestea pot include analize pentru lupus, sclerodermie sau alte boli autoimune care pot afecta urechile, gâtul sau alte zone ale corpului.▪️ Teste pentru tumori: acestea pot include analize pentru nivelul de proteină C-reactivă (CRP) sau alți markeri tumorali, teste utilizate pentru a monitoriza evoluția unei tumori sau pentru a evalua răspunsul la tratament.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Audiograma este un test utilizat pentru a evalua capacitatea auditivă a unei persoane și pentru a detecta problemele de auz. Acest test poate fi efectuat de un specialist în audiologie sau de un medic ORL-ist și implică purtarea unei căști speciale și ascultarea de sunete de diferite intensități și frecvențe.

Există mai multe motive pentru care este recomandat să efectuezi o audiogramă:
👉🏻 ai probleme de pierdere a auzului sau zgomote în urechi;
👉🏻 ai un istoric familial de probleme de auz;
👉🏻 dacă lucrezi în medii zgomotoase;
👉🏻 ai avut traumatisme craniene sau infecții ale repetate la nivelul urechii;
👉🏻 ai suferit tratamente care pot afecta auzul, cum ar fi chimioterapia sau radioterapia;
👉🏻 copiii care au probleme de dezvoltare sau care au avut probleme de naștere;
👉🏻 ai suferit un accident sau care ai avut o boală care poate afecta auzul, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.

În timpul audiogramei, pacientul va asculta o serie de sunete de diferite intensități și frecvențe și va fi rugat să indice când a auzit fiecare sunet, apăsând un buton. Acest test poate fi efectuat pentru ambele urechi și poate furniza informații despre capacitatea de auz la diferite frecvențe și intensități.

Rezultatele audiogramei pot fi utilizate pentru a determina dacă există o pierdere de auz și pentru a identifica cauza subiacentă.

În cazul în care se detectează o pierdere de auz, aceasta poate fi tratată prin purtarea de aparate auditive, prin terapie de recuperare a auzului sau chirurgie.

Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta?

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Audiograma este un test utilizat pentru a evalua capacitatea auditivă a unei persoane și pentru a detecta problemele de auz. Acest test poate fi efectuat de un specialist în audiologie sau de un medic ORL-ist și implică purtarea unei căști speciale și ascultarea de sunete de diferite intensități și frecvențe.Există mai multe motive pentru care este recomandat să efectuezi o audiogramă:👉🏻 ai probleme de pierdere a auzului sau zgomote în urechi;👉🏻 ai un istoric familial de probleme de auz;👉🏻 dacă lucrezi în medii zgomotoase;👉🏻 ai avut traumatisme craniene sau infecții ale repetate la nivelul urechii;👉🏻 ai suferit tratamente care pot afecta auzul, cum ar fi chimioterapia sau radioterapia;👉🏻 copiii care au probleme de dezvoltare sau care au avut probleme de naștere;👉🏻 ai suferit un accident sau care ai avut o boală care poate afecta auzul, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.În timpul audiogramei, pacientul va asculta o serie de sunete de diferite intensități și frecvențe și va fi rugat să indice când a auzit fiecare sunet, apăsând un buton. Acest test poate fi efectuat pentru ambele urechi și poate furniza informații despre capacitatea de auz la diferite frecvențe și intensități.Rezultatele audiogramei pot fi utilizate pentru a determina dacă există o pierdere de auz și pentru a identifica cauza subiacentă. În cazul în care se detectează o pierdere de auz, aceasta poate fi tratată prin purtarea de aparate auditive, prin terapie de recuperare a auzului sau chirurgie. Ai o problemă ORL și crezi că te pot ajuta? 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

Un medic exceptional ,mergi cu drag la consultatie,primesti toate informatiile pe intelesul tau ,exista respect pentru pacient.Multumim d na doctor!

Un medic de nota 10 tot respectul pentru doamna doctor💐💐💐

Pt sinozita cui ne adresam

Respect

Recomand cu mare drag.

Bună ! Sunt din Bistrița-Năsăud am fost operata de un chist branhial latero-cervical .dar după 6 luni a recidivat . Sunt din nou operata și nu știu unde sa merg unde sa apelez va rog sa ma ajutați.

Mulțumesc mult un medic de nota zece

Vreau sa va întreb dacă ma doare capul ce pot sa fac

View more comments

Iată câteva motive pentru care este importantă consultația periodică la medicului specialist ORL și de ce ar trebui să acordăm atenție sănătății urechilor, nasului și gâtului.

1. Diagnosticarea și tratarea afecțiunilor urechii, nasului și gâtului - dacă ai probleme cu respirația, auzul, dureri de gât sau alte simptome neplăcute în aceste zone, medicul specialist ORL poate identifica și trata afecțiuni precum infecții, inflamații sau boli mai grave, precum cancerul.
2. Prevenirea afecțiunilor ORL - un medic specialist îți poate oferi sfaturi cu privire la prevenirea problemelor de sănătate ale urechii, nasului și gâtului. Acestea pot include măsuri simple, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor pentru a preveni infecțiile sau evitarea substanțelor care pot cauza iritații.
3. Identificarea problemelor în stadii incipiente - vizitele regulate pot ajuta la detectarea problemelor de sănătate în stadii incipiente. Aceasta înseamnă că problemele pot fi tratate mai devreme, evitând astfel complicații sau intervenții chirurgicale mai grave.
4. Curățarea urechilor 👂🏻 și nasului 👃🏻 - medicul specialist ORL poate curăța cu atenție urechile și nasul, eliminând ceara sau alte substanțe care pot bloca canalele auditive sau respiratorii. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ confortul și sănătatea generală.

Vizitele regulate la medicul specialist ORL sunt esențiale pentru menținerea sănătății urechilor, nasului și gâtului. Dacă ai simptome neplăcute sau ai nevoie de îngrijire preventivă, nu ezita să programezi o consultație. Sănătatea este cea mai importantă, așa că asigură-te că îți acorzi timpul necesar pentru a avea grijă de tine și de corpul tău.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Iată câteva motive pentru care este importantă consultația periodică la medicului specialist ORL și de ce ar trebui să acordăm atenție sănătății urechilor, nasului și gâtului.1. Diagnosticarea și tratarea afecțiunilor urechii, nasului și gâtului - dacă ai probleme cu respirația, auzul, dureri de gât sau alte simptome neplăcute în aceste zone, medicul specialist ORL poate identifica și trata afecțiuni precum infecții, inflamații sau boli mai grave, precum cancerul.2. Prevenirea afecțiunilor ORL - un medic specialist îți poate oferi sfaturi cu privire la prevenirea problemelor de sănătate ale urechii, nasului și gâtului. Acestea pot include măsuri simple, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor pentru a preveni infecțiile sau evitarea substanțelor care pot cauza iritații.3. Identificarea problemelor în stadii incipiente - vizitele regulate pot ajuta la detectarea problemelor de sănătate în stadii incipiente. Aceasta înseamnă că problemele pot fi tratate mai devreme, evitând astfel complicații sau intervenții chirurgicale mai grave.4. Curățarea urechilor 👂🏻 și nasului 👃🏻 - medicul specialist ORL poate curăța cu atenție urechile și nasul, eliminând ceara sau alte substanțe care pot bloca canalele auditive sau respiratorii. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ confortul și sănătatea generală.Vizitele regulate la medicul specialist ORL sunt esențiale pentru menținerea sănătății urechilor, nasului și gâtului. Dacă ai simptome neplăcute sau ai nevoie de îngrijire preventivă, nu ezita să programezi o consultație. Sănătatea este cea mai importantă, așa că asigură-te că îți acorzi timpul necesar pentru a avea grijă de tine și de corpul tău.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

Am fost ajutat de dna.doctor...mare om ,mare medic .Este un mare castig pt.judetul nostru.Recomand cu toata increderea. Multumesc Dna. DOCTOR !!

Mulțumesc frumos pentru Informații

RESPECT SĂRUT MÂNA

recomand o doctorita de nota 10 sarut mana felicitari

Multe felicitări.

Mult succes în continuare vă doresc Doamna Doctor

Recomand cu caldura vizita la acest medic ORL

Bună ziua !ași vrea să vă întreb dacă sîmbătă se fac se fac consultați.?

MULTUMIM !!

Respect!!!!Un medic mai mult decât excepțional!!!!

Unde are cabinetul doamna doctor

De ce nu este la Spitalul de stat?

View more comments

Articulația temporo-mandibulară (ATM) se află în fața urechilor, la punctul de uniune dintre craniu și maxilarul inferior. Disfuncțiile acestei articulații sunt depistate în urma anamnezei, investigațiilor și testelor de diagnostic.
Cauzele acestor disfunții pot fi:
- Un traumatism în zona maxilarului inferior sau a feței
- Cartilagiul ATM este afectat de artrită, eroziune sau este dislocat
- Afecțiuni ale țesutului conjunctiv încep să afecteze țesuturile osoase sau părțile moi
- Bruxism sau încleștarea frecventă a dinților
- Malocluzie
- Inflamația țesutului muscular adiacent ATM

.
.
.
#ortodontist #medicortodontist #ortodontie #aparatdentar #aparatdentarceramic #aparatdentarmetalic #aparatdentarsafir #aparatdentarcopii #aparatdentarinvizibil #ortodont #braces #dentalcare #dentalbraces
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Anosmia este o afecțiune ORL care se referă la pierderea sau diminuarea capacității de a mirosi. Aceasta poate fi cauzată din diverse motive, cum ar fi traumatisme craniene, infecții virale sau boli neurologice precum Alzheimer și poate fi temporară sau permanentă și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții, deoarece mirosul joacă un rol important în gust și apetit.

Anosmia este de două tipuri: congenitală și dobândită.
👉🏻 Anosmia congenitală se referă la pierderea capacității de a mirosi încă de la naștere.
👉🏻 Anosmia dobândită se referă la pierderea capacității de a mirosi ce apare ulterior în viață.

Simptomele anosmiei pot include dificultăți în a detecta mirosuri, dificultăți în a recunoaște mirosurile și incapacitatea de a le distinge. Tratamentul anosmiei poate include terapii de recuperare, medicamente și chirurgie, în funcție de cauza subiacentă.

Anosmia poate avea un impact major asupra calității vieții, deoarece mirosul joacă un rol important în gust și apetit și poate afecta capacitatea de a detecta pericole, cum ar fi gazele nocive sau fumul cauzat de un incendiu.

❗️Este important să consulți un medic ORL daca ai simptome de anosmie sau dacă observi o pierdere bruscă a capacității de a mirosi.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Anosmia este o afecțiune ORL care se referă la pierderea sau diminuarea capacității de a mirosi. Aceasta poate fi cauzată din diverse motive, cum ar fi traumatisme craniene, infecții virale sau boli neurologice precum Alzheimer și poate fi temporară sau permanentă și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții, deoarece mirosul joacă un rol important în gust și apetit.Anosmia este de două tipuri: congenitală și dobândită.👉🏻 Anosmia congenitală se referă la pierderea capacității de a mirosi încă de la naștere.👉🏻 Anosmia dobândită se referă la pierderea capacității de a mirosi ce apare ulterior în viață.Simptomele anosmiei pot include dificultăți în a detecta mirosuri, dificultăți în a recunoaște mirosurile și incapacitatea de a le distinge. Tratamentul anosmiei poate include terapii de recuperare, medicamente și chirurgie, în funcție de cauza subiacentă.Anosmia poate avea un impact major asupra calității vieții, deoarece mirosul joacă un rol important în gust și apetit și poate afecta capacitatea de a detecta pericole, cum ar fi gazele nocive sau fumul cauzat de un incendiu. ❗️Este important să consulți un medic ORL daca ai simptome de anosmie sau dacă observi o pierdere bruscă a capacității de a mirosi.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

MULTUMIM DOAMNA DOCTOR !

Mulțumesc frumos pentru Informații Vă doresc o seara frumoasa așa cum doriți

sper sa nu am placerea….

Multumesc frumos.Va doresc o seara linistita!

Mulțumesc.

View more comments

Ai o problemă cu nasul, gâtul sau urechile și crezi că te pot ajuta? Atunci te aștept la o consultație de specialitate. Sunt Dr. Diana Sauciuc și înțeleg că problemele ORL pot fi uneori îngrijorătoare și deranjante, mai ales la copii, dar dacă sunt diagnosticate corect și din timp, acestea pot fi tratate cu ușurință.

De cele mai multe ori, înainte de a ajunge la medicul specialist, pacienții încearcă diferite remedii și tratamente, multe dintre ele având un efect de scurtă durată iar altele ducând chiar la agravarea simptomatologiei.

Dacă ai o afecțiune ORL sau dacă ai întrebări, mă poți contacta pentru a programa o consultație. Sunt aici să te ajut să îți îmbunătățești starea de sănătate și să găsim soluții personalizate pentru problemele tale ORL.

👉🏻 Poți face programarea direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #orladulti #orlcopii #consultatiiorl
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Ai o problemă cu nasul, gâtul sau urechile și crezi că te pot ajuta? Atunci te aștept la o consultație de specialitate. Sunt Dr. Diana Sauciuc și înțeleg că problemele ORL pot fi uneori îngrijorătoare și deranjante, mai ales la copii, dar dacă sunt diagnosticate corect și din timp, acestea pot fi tratate cu ușurință. De cele mai multe ori, înainte de a ajunge la medicul specialist, pacienții încearcă diferite remedii și tratamente, multe dintre ele având un efect de scurtă durată iar altele ducând chiar la agravarea simptomatologiei.Dacă ai o afecțiune ORL sau dacă ai întrebări, mă poți contacta pentru a programa o consultație. Sunt aici să te ajut să îți îmbunătățești starea de sănătate și să găsim soluții personalizate pentru problemele tale ORL.👉🏻 Poți face programarea direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #ORLAdulti #ORLcopii #consultatiiORL

Lasă un comentariu pe Facebook.

O super doamna! Un super medic! Iustin va transmite un respectuos: Sărut mana!

Eu am probleme!!!!! Vin pt orice!!!! Îmi este dor de dv!!!!! Va pup!!! Doamne Ajuta!!!!! O doamna doctor de nota 10!!!!!!

Respect și multa prețuire!

Felicitari!! Un medic de suflet!❤️ Clarei ii e dor sa mearga la consultatie!!!❤️❤️❤️

Respectele mele față de Dumneavoastră ! Seară plăcută !

Un medic de nota 10💖

Un om și un medic de nota 1000!!!super de treaba, zâmbitoare și disponibila. 🤗❣️🤗

Un medic cum rar mai găsești în zilele noastre. Mergi la consultații cu plăcere și găsește întotdeauna calea cea bună. Sărutmâna doamnă doctor!

Un medic de nota 10!❤️😉

Recomand! Un specialist de nota 10!

Un medic cu adevărat specialist și dedicat!Recomand!!

Daca se poate vreau si eu o programare pentru un consult la urechi. Multumesc. Ce conditii?

MULTUMIM !

Recomand!

Recomand !!

Recomand cu încredere!

Felicitari!

Un medic cu suflet bun și dedicat meseriei.Recomand!

Recomand! O doamna doctor minunata!

Recomand 👏👏🧡

Mulțumim mult!

Recomand

Bună ziua doamna doctor! Faceți și manevre de așezare a otoliților ?

Recomand 🙏

View more comments

Corpii străini sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în practica noastră de medici specialiști ORL. Copiii sunt cei mai expuși riscului de a introduce obiecte în ureche, nas sau gât din cauza curiozității lor firești și a abilității limitate de a înțelege pericolele.

▫️Corpii straini în ureche pot duce la durere, iritație și, în cazuri severe, chiar la pierderea auzului. În cazul nasului, acestea pot provoca inflamații și chiar infecții. În gât, pot provoca iritații, dificultăți la înghițire și în situații mai grave, îngreunarea respirației.

▫️Este important să se ia măsuri preventive pentru a evita introducerea de corpi străini în aceste zone, prin educarea copiilor și supravegherea lor atentă în momentul în care aceștia se joacă cu piese de mici dimensiuni (ex. piese de Lego, monede, bile etc.).

❗️În cazul în care copilul tău se află în situația în care a introdus un obiect de oricare fel în nas, ureche sau gât și nu poate fi îndepărtat cu ușurință sau prezintă simptome precum durere, iritație sau dificultăți la înghițire, este important să se consulte imediat un medic ORL pentru a evalua și trata situația. ‼️ Dacă copilul prezintă dificultăți în respirație, adresați-vă cât mai repede unui serviciu de urgențe.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Corpii străini sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în practica noastră de medici specialiști ORL. Copiii sunt cei mai expuși riscului de a introduce obiecte în ureche, nas sau gât din cauza curiozității lor firești și a abilității limitate de a înțelege pericolele.▫️Corpii straini în ureche pot duce la durere, iritație și, în cazuri severe, chiar la pierderea auzului. În cazul nasului, acestea pot provoca inflamații și chiar infecții. În gât, pot provoca iritații, dificultăți la înghițire și în situații mai grave, îngreunarea respirației.▫️Este important să se ia măsuri preventive pentru a evita introducerea de corpi străini în aceste zone, prin educarea copiilor și supravegherea lor atentă în momentul în care aceștia se joacă cu piese de mici dimensiuni (ex. piese de Lego, monede, bile etc.).❗️În cazul în care copilul tău se află în situația în care a introdus un obiect de oricare fel în nas, ureche sau gât și nu poate fi îndepărtat cu ușurință sau prezintă simptome precum durere, iritație sau dificultăți la înghițire, este important să se consulte imediat un medic ORL pentru a evalua și trata situația. ‼️ Dacă copilul prezintă dificultăți în respirație, adresați-vă cât mai repede unui serviciu de urgențe.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

O doamna doctor super!!!! Din toate punctele de vedere!!!!! Mult respect!!!!!,, ❤️❤️

Mulțumim pentru sfaturi

Mult respect pt doamna doctor , un om deosebit și un medic foarte , foarte bun !

MULTUMIM !

MULTUMIM

View more comments

Boala gură-mână-picior este o infecție virală care se manifestă prin apariția de leziuni la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor. Este cauzată de virusul Coxsackie A16 și este mai frecventă la copii.

Această boală este contagioasă și se poate răspândi pe cale aeriană (tuse, strănut), prin contact direct cu alți copii sau prin atingerea obiectelor contaminate (jucării).

🟩 Cum se manifestă această afecțiune?
Copilul are febră, dureri în gât, leziuni dureroase la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor, precum și umflături și roșeață. Leziunile bucale pot să provoace durere, ulcerații și iritații iar cele ce apar pe mâini și picioare pot fi similare cu cele ale unei ințepături de țânțar. În cazurile severe pot apărea și complicații precum infecții ale urechii sau ale plămânilor.

🟩 Ce este de făcut când suspectez copilul de această boală?
Diagnosticul bolii gură-mână-picior (GMP) se poate face prin examinarea clinică și poate fi confirmat prin teste de laborator. Tratamentul este simptomatic și include analgezice și antiinflamatoare pentru a ameliora durerea și febra. În cazuri rare, pot fi necesare antibiotice pentru a preveni complicații dar medicația trebuie dată doar la recomandarea medicului specialist pediatru sau ORList.

Este important ca cei mici să evite contactul cu alte persoane și să se spele pe mâini frecvent pentru a preveni răspândirea infecției.

Nu ezita să consulți un medic specialist pediatru sau ORL, atunci când este nevoie, pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.

👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #orladulti #orlcopii #consultatiiorl
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Boala gură-mână-picior este o infecție virală care se manifestă prin apariția de leziuni la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor. Este cauzată de virusul Coxsackie A16 și este mai frecventă la copii. Această boală este contagioasă și se poate răspândi pe cale aeriană (tuse, strănut), prin contact direct cu alți copii sau prin atingerea obiectelor contaminate (jucării).🟩 Cum se manifestă această afecțiune?Copilul are febră, dureri în gât, leziuni dureroase la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor, precum și umflături și roșeață. Leziunile bucale pot să provoace durere, ulcerații și iritații iar cele ce apar pe mâini și picioare pot fi similare cu cele ale unei ințepături de țânțar. În cazurile severe pot apărea și complicații precum infecții ale urechii sau ale plămânilor.🟩 Ce este de făcut când suspectez copilul de această boală?Diagnosticul bolii gură-mână-picior (GMP) se poate face prin examinarea clinică și poate fi confirmat prin teste de laborator. Tratamentul este simptomatic și include analgezice și antiinflamatoare pentru a ameliora durerea și febra. În cazuri rare, pot fi necesare antibiotice pentru a preveni complicații dar medicația trebuie dată doar la recomandarea medicului specialist pediatru sau ORList.Este important ca cei mici să evite contactul cu alte persoane și să se spele pe mâini frecvent pentru a preveni răspândirea infecției. Nu ezita să consulți un medic specialist pediatru sau ORL, atunci când este nevoie, pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #ORLAdulti #ORLcopii #consultatiiORL

Lasă un comentariu pe Facebook.

Chiar sfatuiesc pe toata lumea sa nu ezite sa se adreseze dnei dr,,,,e valoroasa,e profesionista,e medic adevarat!!!

👏Va mulțumim pentru informații, toată grija și atenția care ne.o oferiți! 🙏

Va multumesc frumos ptr.toate informatiile care le postati!

Rinita sau inflamația mucoasei nazale este o afecțiune comună întâlnită la femeile însărcinate. Aceasta poate apărea din cauza schimbărilor hormonale care apar în timpul sarcinii și poate fi agravată de alte simptome specifice cum ar fi congestia nazală sau alergiile.

Rinita de sarcină este deranjantă, neplăcută și poate afecta calitatea somnului dar este important să știe că aceasta nu este periculoasă pentru mamă sau pentru copilul în curs de dezvoltare.

Printre simptomele întâlnite în rinita de sarcină, se regăsesc: congestie nazală, strănut, sforăit, mâncărime și durere la nivelul nasului. În unele cazuri, rinita poate fi însoțită de simptome precum durere de cap, oboseală sau dificultate de a respira prin nas.

Este important să te adresezi medicului în cazul în care simptomele rinitei sunt severe sau persistente sau dacă există alte semne îngrijorătoare.

Tratamentul în rinita de sarcină este limitat și nu trebuie administrat fără a discuta înainte cu medicul specialist. Acesta constă în administrarea de spray-uri cu apă de mare și folosirea de umidificatoare în încăperile în care dormi pentru a reduce din simptome. În cazurile severe, medicul poate recomanda utilizarea de corticosteroizi nazali.

❗️Evită automedicația și nu folosi decongestionante nazale deoarece acestea nu sunt recomandate în timpul sarcinii.

👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #orladulti #orlcopii #consultatiiorl #rinitadesarcina
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Rinita sau inflamația mucoasei nazale este o afecțiune comună întâlnită la femeile însărcinate. Aceasta poate apărea din cauza schimbărilor hormonale care apar în timpul sarcinii și poate fi agravată de alte simptome specifice cum ar fi congestia nazală sau alergiile.Rinita de sarcină este deranjantă, neplăcută și poate afecta calitatea somnului dar este important să știe că aceasta nu este periculoasă pentru mamă sau pentru copilul în curs de dezvoltare.Printre simptomele întâlnite în rinita de sarcină, se regăsesc: congestie nazală, strănut, sforăit, mâncărime și durere la nivelul nasului. În unele cazuri, rinita poate fi însoțită de simptome precum durere de cap, oboseală sau dificultate de a respira prin nas.Este important să te adresezi medicului în cazul în care simptomele rinitei sunt severe sau persistente sau dacă există alte semne îngrijorătoare. Tratamentul în rinita de sarcină este limitat și nu trebuie administrat fără a discuta înainte cu medicul specialist. Acesta constă în administrarea de spray-uri cu apă de mare și folosirea de umidificatoare în încăperile în care dormi pentru a reduce din simptome. În cazurile severe, medicul poate recomanda utilizarea de corticosteroizi nazali. ❗️Evită automedicația și nu folosi decongestionante nazale deoarece acestea nu sunt recomandate în timpul sarcinii.👉🏻 Dacă ai o problemă de ORL și crezi că te pot ajuta, programează-te pentru un consult. Poți face acest lucru direct pe www.dianasauciuc.ro sau sunând la unul din numerele de telefon de mai jos.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #ORLAdulti #ORLcopii #consultatiiORL #rinitadesarcina

Lasă un comentariu pe Facebook.

Buna ziua la Dorohoi cînd aveți program Mulțumesc frumos

Știai că nu toate sinuzitele maxilare sunt de cauză ORL? Sinuzita de cauză odontogenă (dentară), presupune inflamarea și infectarea mucoasei sinusului maxilar și provoacă o simptomatologie asemănătoare cu cea rinogenă.

Cauzele care favorizează apariția sinuzitei maxilare odontogene sunt:
👉🏻 afecțiuni dentare (carii) netratate la dinții cu rădăcina în sinusul maxilar, avansând ulterior spre infecții la nivelul rădăcinii. Ulterior se va forma un granulom sau chist radicular care evoluează spre osteită și abces submucos la nivelul sinusului maxilar;
👉🏻 există o cale de comunicare între cavitatea bucală și sinus prin alveola dentară postextracțional sau consecutiv chiuretajului alveolar;
👉🏻 atunci când obturațiile canalelor dentare sunt realizate incorect și duc la apariția parodontitelor apicale ce se acutizează.

Simptomele în cazul sinuzitei maxilare de cauză odontogenă sunt:
🔻dureri la nivelul zonei afectate care iradiază la nivelul orbitei sau frunții;
🔻obstrucția nazală cu scurgeri nazale abundente și urât mirositoare;
🔻tumefacție;
🔻senzația de înfundare a urechilor;
🔻febra;
🔻alterarea mirosului.

Tratamentul sinuzitei maxilare de cauză dentară începe prin rezolvarea afecțiunii dentare ce a provocat sinuzita. Dacă afecțiunea este cronică, atunci este nevoie să se intervină chirurgical, pe cale endoscopică, de către medicul specialist în chirurgie ORL, pentru eliberarea căilor de drenaj sinusale și pentru extracția infecției din sinus.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Știai că nu toate sinuzitele maxilare sunt de cauză ORL? Sinuzita de cauză odontogenă (dentară), presupune inflamarea și infectarea mucoasei sinusului maxilar și provoacă o simptomatologie asemănătoare cu cea rinogenă.Cauzele care favorizează apariția sinuzitei maxilare odontogene sunt:👉🏻 afecțiuni dentare (carii) netratate la dinții cu rădăcina în sinusul maxilar, avansând ulterior spre infecții la nivelul rădăcinii. Ulterior se va forma un granulom sau chist radicular care evoluează spre osteită și abces submucos la nivelul sinusului maxilar;👉🏻 există o cale de comunicare între cavitatea bucală și sinus prin alveola dentară postextracțional sau consecutiv chiuretajului alveolar;👉🏻 atunci când obturațiile canalelor dentare sunt realizate incorect și duc la apariția parodontitelor apicale ce se acutizează.Simptomele în cazul sinuzitei maxilare de cauză odontogenă sunt:🔻dureri la nivelul zonei afectate care iradiază la nivelul orbitei sau frunții;🔻obstrucția nazală cu scurgeri nazale abundente și urât mirositoare;🔻tumefacție;🔻senzația de înfundare a urechilor;🔻febra;🔻alterarea mirosului.Tratamentul sinuzitei maxilare de cauză dentară începe prin rezolvarea afecțiunii dentare ce a provocat sinuzita. Dacă afecțiunea este cronică, atunci este nevoie să se intervină chirurgical, pe cale endoscopică, de către medicul specialist în chirurgie ORL, pentru eliberarea căilor de drenaj sinusale și pentru extracția infecției din sinus.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

Pot sa fac la dv.o programare la O r l

Informații folositoare,multimim frumos.

Mulțumesc frumos pentru informații. O zi plăcută va doresc.

Mai poate sa apara in cazul unei grefe osoase la nivelul maxilarului. Se rezolva tot chirurgical .

MULTUMIM !

View more comments

Știai că folosirea abuzivă a spray-urilor nazale pentru desfundarea nasului, ce conțin substanțe vasoconstrictoare, pot duce la dependență și pot afecta simțul mirosului dar pot provoca și alte afecțiuni cum ar fi rinita medicamentoasă?

▫️Spray-urile nazale pot conține efedrină sau pseudoefedrină, clorhidrat de xilometazolina sau oxymetazolin, substanțe ce duc la o vasoconstricție temporară, lăsând nasul să respire pentru câteva ore. Folosirea repetată, pe durate lungi de timp și de multe ori pe zi, modifică echilibrul de la nivelul căilor aeriene și cauzează congestie nazală permanentă, lăsând pacientului senzația că nu poate respira.

▫️Pe lângă complicațiile pe care le provoacă la nivel local (ex. rinită medicamentoasă, sângerări nazale etc.), spray-urile nazale cu substanțe vasoconstrictoare pot avea efecte adverse și la nivelul sistemului cardiovascular, crescând tensiunea arterială și pulsul.

⭕️ RECOMANDĂRI
👉🏻 Consultă un medic specialist atunci când ai probleme cu nasul și căile aeriene.
👉🏻 Evită automedicația! În urma unui consult de specialitate, medicul îți va prescrie un tratament adaptat nevoilor tale.
👉🏻 Încearcă să respecți întocmai recomandările primite și după terminarea tratamentului mergi la control, chiar dacă problema ta s-a rezolvat.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii #spraynazal
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Știai că folosirea abuzivă a spray-urilor nazale pentru desfundarea nasului, ce conțin substanțe vasoconstrictoare, pot duce la dependență și pot afecta simțul mirosului dar pot provoca și alte afecțiuni cum ar fi rinita medicamentoasă?▫️Spray-urile nazale pot conține efedrină sau pseudoefedrină, clorhidrat de xilometazolina sau oxymetazolin, substanțe ce duc la o vasoconstricție temporară, lăsând nasul să respire pentru câteva ore. Folosirea repetată, pe durate lungi de timp și de multe ori pe zi, modifică echilibrul de la nivelul căilor aeriene și cauzează congestie nazală permanentă, lăsând pacientului senzația că nu poate respira.▫️Pe lângă complicațiile pe care le provoacă la nivel local (ex. rinită medicamentoasă, sângerări nazale etc.), spray-urile nazale cu substanțe vasoconstrictoare pot avea efecte adverse și la nivelul sistemului cardiovascular, crescând tensiunea arterială și pulsul.⭕️ RECOMANDĂRI👉🏻 Consultă un medic specialist atunci când ai probleme cu nasul și căile aeriene.👉🏻 Evită automedicația! În urma unui consult de specialitate, medicul îți va prescrie un tratament adaptat nevoilor tale.👉🏻 Încearcă să respecți întocmai recomandările primite și după terminarea tratamentului mergi la control, chiar dacă problema ta s-a rezolvat.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #spraynazal

Lasă un comentariu pe Facebook.

LA MULTI ANI ! MULTUMIM !

Febra este un răspuns natural al organismului în lupta cu infecțiile și este poate cel mai frecvent simptom întâlnit la copii, indiferent de vârstă, care determină cea mai mare adresabilitate către medicul specialist, fiind și o cauză frecventă de îngrijorare a părinților.

◽️În sfera ORL, cauzele frecvente de apariție a febrei sunt reprezentate de: infecții respiratorii, anumite infecții bacteriene la nivelul urechii (otite medii), infecții sinusale, adenoidite, angine eritematoase sau pultacee.

Febra nu reprezintă o afecțiune, ci este o reacție de apărare a organismului, declanșată de o serie de factori numiți pirogeni. Acești factori induc creșterea temperaturii interne peste valorile normale.

Temperatura corpului uman este considerată normală la o valoare de aprox. 37 °C (cu mici variații, până la 37.4 °C). Temperaturile ce de depășesc aceste valori, pot fi considerate anormale și în funcție de valoarea și cauza acesteia, se apelează la variante de tratament.

Mulți părinți administrează medicamente chiar și atunci când febra copilului este minoră, deoarece aceștia doresc menținerea unei temperaturi corporale normale.

Cum tratăm febra la copii?
🔺 Întâi de toate, cel mic trebuie să fie hidratat suficient (cu apă, ceaiuri, sucuri naturale, supă), repausul la pat este deasemenea important pentru a permite organismului sa lupte cu infecția, camera în care acesta se află trebuie aerisită repetat, îmbrăcămintea trebuie să fie sumară și schimbată de fiecare dată când este nevoie (mai ales când acesta începe să transpire).

🔺 Efectuăm tamponamente pe tot corpul cu comprese înmuiate în apă la temperatura camerei (NU oțet, alcool sau alte soluții holistice);

🔺 Dacă copilul se joacă, mănâncă, bea apa, febra nu depășește 38.5 °C și trece in 2-3 zile, nu este cazul să apelezi la tratamente medicamentoase;

🔺 Tratamentul medicamentos se face cu paracetamol și ibuprofen (medicamente sigure în scăderea febrei la copii). Dozele de medicament trebuie calculate în funcție de greutatea copilului.

❗️❗️❗️Foarte important! Algocalminul (Metamizolul sodic) și antibioticele NU se vor administra fără recomandarea unui medic specialist (după caz - medic de familie, pediatru, ORL-ist etc.)

❗️Luați legătura cu medicul dacă copilul are sub 3 luni, febra depășește 39°C indiferent de vârsta copilului sau dacă durează mai mult de 3 zile, scade cantitatea de urină eliminată, febra este însoțită de înrăutățirea stării generale (confuzie, plâns neobișnuit, diaree, voma, gât înțepenit, iritații pe piele, respirație îngreunată, nu poate înghiți mâncarea, convulsii, etc.), convulsii febrile în antecedente sau dacă are boli cronice.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii #febra
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Febra este un răspuns natural al organismului în lupta cu infecțiile și este poate cel mai frecvent simptom întâlnit la copii, indiferent de vârstă, care determină cea mai mare adresabilitate către medicul specialist, fiind și o cauză frecventă de îngrijorare a părinților.◽️În sfera ORL, cauzele frecvente de apariție a febrei sunt reprezentate de: infecții respiratorii, anumite infecții bacteriene la nivelul urechii (otite medii), infecții sinusale, adenoidite, angine eritematoase sau pultacee.Febra nu reprezintă o afecțiune, ci este o reacție de apărare a organismului, declanșată de o serie de factori numiți pirogeni. Acești factori induc creșterea temperaturii interne peste valorile normale. Temperatura corpului uman este considerată normală la o valoare de aprox. 37 °C (cu mici variații, până la 37.4 °C). Temperaturile ce de depășesc aceste valori, pot fi considerate anormale și în funcție de valoarea și cauza acesteia, se apelează la variante de tratament.Mulți părinți administrează medicamente chiar și atunci când febra copilului este minoră, deoarece aceștia doresc menținerea unei temperaturi corporale normale. Cum tratăm febra la copii?🔺 Întâi de toate, cel mic trebuie să fie hidratat suficient (cu apă, ceaiuri, sucuri naturale, supă), repausul la pat este deasemenea important pentru a permite organismului sa lupte cu infecția, camera în care acesta se află trebuie aerisită repetat, îmbrăcămintea trebuie să fie sumară și schimbată de fiecare dată când este nevoie (mai ales când acesta începe să transpire). 🔺 Efectuăm tamponamente pe tot corpul cu comprese înmuiate în apă la temperatura camerei (NU oțet, alcool sau alte soluții holistice);🔺 Dacă copilul se joacă, mănâncă, bea apa, febra nu depășește 38.5 °C și trece in 2-3 zile, nu este cazul să apelezi la tratamente medicamentoase;🔺 Tratamentul medicamentos se face cu paracetamol și ibuprofen (medicamente sigure în scăderea febrei la copii). Dozele de medicament trebuie calculate în funcție de greutatea copilului. ❗️❗️❗️Foarte important! Algocalminul (Metamizolul sodic) și antibioticele NU se vor administra fără recomandarea unui medic specialist (după caz - medic de familie, pediatru, ORL-ist etc.)❗️Luați legătura cu medicul dacă copilul are sub 3 luni, febra depășește 39°C indiferent de vârsta copilului sau dacă durează mai mult de 3 zile, scade cantitatea de urină eliminată, febra este însoțită de înrăutățirea stării generale (confuzie, plâns neobișnuit, diaree, voma, gât înțepenit, iritații pe piele, respirație îngreunată, nu poate înghiți mâncarea, convulsii, etc.), convulsii febrile în antecedente sau dacă are boli cronice.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #Febra

Lasă un comentariu pe Facebook.

La febră mare trebuie o frecție cu oțet diluat .Nu vorbiți prostii. Și iod pe tălpi .Și o ceapă tăiată ,sau o lămâie lângă el .

Crăciunul este despre familie, este despre toate acele momente ce au făcut familia mai puternică. Vă doresc un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un an nou fericit!

Iar pentru că fiecare dintre noi are nevoie și de odihnă, în perioada 22.12 - 2.01 voi fi în concediu. Îmi voi relua activitatea începând de miercuri, 3 ianuarie.

#medicORL #ORL #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii #CraciunFericit #sarbatorifericite
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Crăciunul este despre familie, este despre toate acele momente ce au făcut familia mai puternică. Vă doresc un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un an nou fericit! Iar pentru că fiecare dintre noi are nevoie și de odihnă, în perioada 22.12 - 2.01 voi fi în concediu. Îmi voi relua activitatea începând de miercuri, 3 ianuarie.#medicORL #ORL #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #CraciunFericit #SarbatoriFericite

Lasă un comentariu pe Facebook.

Sărbători binecuvântate, în tihnă și belșug alături de cei dragi! Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat!

Sărbători fericite și un Nou An fericit!!

Sărbători binecuvântate și tot ce este mai frumos vă dorim! 🤗❤️

Sărbători fericite cu multă sănătate și mulțumim că sunteți mereu aproape de noi.

Sărbători binecuvântate doamna doctor!

Crăciun fericit!

Sărbători binecuvântate cu sănătate și bucurii!!!

Sărbători fericite!🤗😘

Sărbători fericite!!!

Crăciun minunat! 🤗🥰💐🎄

Sărbători frumoase!!!

Sarbatori fericite!

Sărbători fericite va doresc!

Sărbători fericite!

Crăciun fericit 🎅, doamna doctor!

Sarbatori binecuvantate!😘🙏

Sărbători binecuvântate!

Sărbători fericite!

Sărbători binecuvântate !

Sărbători binecuvântate!

Sărbători fericite, Dna Doctor! 💌🎄🎅💝

Sărbători fericite și binecuvântate să aveți și multă sănătate Doamna Doctor .

Sărbători binecuvintate, multă sănătate dumneavoastră și celor dragi!!

Sărbători fericite

View more comments

Știm cu toții că aerul pe care îl respirăm este plin de praf, poluanți, pulberi, alergeni, bacterii și viruși. Toate acestea se depun pe mucoasa nazală și vor creea o inflamație la nivelul acesteia. Această inflamație se manifestă ca o creștere a volumului cornetelor inferioare și medii, ducând la congestie (îngustarea spațiului prin care trece aerul).

▫️Congestia nazală netratată poate conduce spre apariția unor simptome ca oboseală matinală, dureri de cap, amețeli, dificultăți de concentrare și chiar tulburări de memorie. Dacă această congestie nu este tratată corect și ignorată în mod constant, se va transforma într-o rinită cronică hipertrofică, ajungându-se astfel la intervenții chirurgicale.

▫️Pentru a evita astfel de neplăceri este important să efectuăm periodic igienizări nazale cu ajutorul spray-urilor pe bază de apă de mare. Lavajul nazal cu acest tip de spray-uri, va îndepărta factorii ce pot provoca congestia nazală, deci și a rinitei cronice hipertrofice. Deasemenea, toaletarea foselor nazale este benefică și în tratamentul rinitelor, sinuzitelor și otitelor medii acute.

✅ Spray-urile nazale cu apă de mare NU DAU DEPENDENȚĂ și nici nu sensibilizează mucoasa!

Dacă ai o problemă de ORL și dorești o consultație, te poți programa direct pe site-ul www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Număr personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii #igienizareanazala #spraynazal
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Știm cu toții că aerul pe care îl respirăm este plin de praf, poluanți, pulberi, alergeni, bacterii și viruși. Toate acestea se depun pe mucoasa nazală și vor creea o inflamație la nivelul acesteia. Această inflamație se manifestă ca o creștere a volumului cornetelor inferioare și medii, ducând la congestie (îngustarea spațiului prin care trece aerul). ▫️Congestia nazală netratată poate conduce spre apariția unor simptome ca oboseală matinală, dureri de cap, amețeli, dificultăți de concentrare și chiar tulburări de memorie. Dacă această congestie nu este tratată corect și ignorată în mod constant, se va transforma într-o rinită cronică hipertrofică, ajungându-se astfel la intervenții chirurgicale.▫️Pentru a evita astfel de neplăceri este important să efectuăm periodic igienizări nazale cu ajutorul spray-urilor pe bază de apă de mare. Lavajul nazal cu acest tip de spray-uri, va îndepărta factorii ce pot provoca congestia nazală, deci și a rinitei cronice hipertrofice. Deasemenea, toaletarea foselor nazale este benefică și în tratamentul rinitelor, sinuzitelor și otitelor medii acute.✅ Spray-urile nazale cu apă de mare NU DAU DEPENDENȚĂ și nici nu sensibilizează mucoasa!Dacă ai o problemă de ORL și dorești o consultație, te poți programa direct pe site-ul www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Număr personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #igienizareanazala #spraynazal

Lasă un comentariu pe Facebook.

Ce spray cu apa de mare sa folosim? Nazomer este bun?

Este bine să cunoști faptul că, canalul auditiv este protejat de secreția naturală de cerumen. Principalul rol al acestui cerumen este de a ține la depărtare bacteriile și praful ce pot provoca eventualele infecții și nu trebuie îndepărtat.

🟢 Urechea umană este creată în așa fel încât se curăță singură!

Totuși, dacă observi că urechea ta produce o cantitate neobișnuită de ceară care îți creează disconfort, nu trebuie să te alarmezi. Programează-te la un consult de specialitate pentru a depista cauza și a primi un tratament corespunzător.

❌ Nu introduce și nu insista să cureți urechile cu bețișoarele de bumbac aflate în comerț. Evită pe cât posibil utilizarea lor și folosește în schimb, ✅ colțul unui prosop moale sau un feon cu aer cald la cea mai mică intensitate.

Atunci când alegi produse cosmetice pentru curățarea urechilor, citește cu atenție prospectul, eventual întreabă medicul dacă este un produs potrivit pentru tine.

În cazul în care igiena nu este efectuată corect, crește riscul de infecție. Iată câteva din acțiunile care favorizează apariția infecțiilor:
- curățarea excesivă a urechilor cu bețișoare;
- excesul de apă rămas în urechi după duș sau baie în piscină/mare;
- spălarea excesivă a urechilor cu săpun sau geluri de duș;
- “tratamentele naturiste”: ulei încălzit, fumul de țigară, cățeii de usturoi etc.;
- împrumutul și folosirea dopurilor de urechi, a căștilor audio sau a altor dispozitive ce se folosesc intra auricular.

❗️ La cele mai mici semne de durere, scădere a auzului sau alte semne ce te îngrijorează, apelează la medicul specialist ORL.

Dacă ai nevoie de o consultație, te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Număr personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #igienizareaurechilor
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Este bine să cunoști faptul că, canalul auditiv este protejat de secreția naturală de cerumen. Principalul rol al acestui cerumen este de a ține la depărtare bacteriile și praful ce pot provoca eventualele infecții și nu trebuie îndepărtat. 🟢 Urechea umană este creată în așa fel încât se curăță singură!Totuși, dacă observi că urechea ta produce o cantitate neobișnuită de ceară care îți creează disconfort, nu trebuie să te alarmezi. Programează-te la un consult de specialitate pentru a depista cauza și a primi un tratament corespunzător.❌ Nu introduce și nu insista să cureți urechile cu bețișoarele de bumbac aflate în comerț. Evită pe cât posibil utilizarea lor și folosește în schimb, ✅ colțul unui prosop moale sau un feon cu aer cald la cea mai mică intensitate.Atunci când alegi produse cosmetice pentru curățarea urechilor, citește cu atenție prospectul, eventual întreabă medicul dacă este un produs potrivit pentru tine.În cazul în care igiena nu este efectuată corect, crește riscul de infecție. Iată câteva din acțiunile care favorizează apariția infecțiilor:- curățarea excesivă a urechilor cu bețișoare;- excesul de apă rămas în urechi după duș sau baie în piscină/mare;- spălarea excesivă a urechilor cu săpun sau geluri de duș;- “tratamentele naturiste”: ulei încălzit, fumul de țigară, cățeii de usturoi etc.;- împrumutul și folosirea dopurilor de urechi, a căștilor audio sau a altor dispozitive ce se folosesc intra auricular.❗️ La cele mai mici semne de durere, scădere a auzului sau alte semne ce te îngrijorează, apelează la medicul specialist ORL.Dacă ai nevoie de o consultație, te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Număr personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii #igienizareaurechilor

Lasă un comentariu pe Facebook.

Santeti un medic, un Om in adevaratul sens al cuvantului! Cu multa stima va multumesc pentru ceia ce a-ti facut pentru mine!

Mulțumim pentru sfaturi.

MULTUMIM ! FOARTE MULTE LUCRURI INTERESANTE !

Multumim frumos ptr sfaturi. Respect ptr un medic minunat ca d voastră.

Mulțumim d na doctor!!!Sănătate multa și dv.!!!

MULȚUMIM PENTRU RECOMANDĂRILE

View more comments

Pentru început, medicul specialist va întocmi un scurt istoric medical cu afecțiunile de care suferi, eventual cu afecțiunile pe care le-ai avut în trecut, mai ales dacă implică zonele ORL dar vor exista și întrebări despre regimul de viață (consum de tutun, alcool, cafea sau droguri).

🔸 În funcție de motivul vizitei, medicul ORL-ist va efectua un examen la nivelul zonelor de interes ce pot include urechile, nasul sau gâtul, prin palpare sau cu ajutorul instrumentarului clasic – otoscop, specul nazal, apăsător de limbă iar dacă situația o impune, se va folosi de instrumente suplimentare ca microscopul, endoscopul rigid sau cel flexibil (fibroscop), audiometrul sau timpanometrul.

🔸 În anumite situații, s-ar putea să ți se recomande să efectuezi investigații de laborator – analize sânge, exudate (din ureche, nas sau gât) sau investigații radiologice – computer tomografie (C.T.), R.M.N. sau radiografii clasice.

Toate aceste lucruri ajută medicul specialist ORL să pună un diagnostic corect și să prescrie un tratament adaptat nevoilor tale.

👉🏻 Află mai multe accesând www.dianasauciuc.ro/consultatia-orl-1824.html

Dacă ai nevoie de o consultație, te poți programa direct pe site-ul propriu www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

📱 Număr personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #consultatiiorl #orladulti #orlcopii
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Pentru început, medicul specialist va întocmi un scurt istoric medical cu afecțiunile de care suferi, eventual cu afecțiunile pe care le-ai avut în trecut, mai ales dacă implică zonele ORL dar vor exista și întrebări despre regimul de viață (consum de tutun, alcool, cafea sau droguri).🔸 În funcție de motivul vizitei, medicul ORL-ist va efectua un examen la nivelul zonelor de interes ce pot include urechile, nasul sau gâtul, prin palpare sau cu ajutorul instrumentarului clasic – otoscop, specul nazal, apăsător de limbă iar dacă situația o impune, se va folosi de instrumente suplimentare ca microscopul, endoscopul rigid sau cel flexibil (fibroscop), audiometrul sau timpanometrul.🔸 În anumite situații, s-ar putea să ți se recomande să efectuezi investigații de laborator – analize sânge, exudate (din ureche, nas sau gât) sau investigații radiologice – computer tomografie (C.T.), R.M.N. sau radiografii clasice.Toate aceste lucruri ajută medicul specialist ORL să pună un diagnostic corect și să prescrie un tratament adaptat nevoilor tale.👉🏻 Află mai multe accesând https://www.dianasauciuc.ro/consultatia-orl-1824.htmlDacă ai nevoie de o consultație, te poți programa direct pe site-ul propriu www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜📱 Număr personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botoșani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #consultatiiORL #ORLAdulti #ORLcopii

Lasă un comentariu pe Facebook.

Un medic bun. Ce m am mirat că m a chemat la 2 controale să vadă cum e tratamentul. Nu mi a dat o rețetă ca alți medici și cu asta gata. Controalele nu au fost plătite. M a chemat și la al 3 Lea control. M am simțit că nu mă expediază cu o rețetă..

Un medic deosebit de cald,aplecat spre durerea pacientului,interesat că pacientul să înțeleagă cu ce problemă se confruntă și extrem de profesionist ! Respect și admirație doamnă doctor!

Sunteți cel mai bun medic... Recomand cu toată încrederea👌👌👌👌👌

RESPECT SI STIMA UN MEDIC CU CALITATI DEOSEBITE

Vă mulțumesc frumos pentru Informații Vă doresc o Primăvară Frumoasă așa cum doriți

MULTUMUM !

Un medic deosebit!recomand din toată inima!!!!❤️

Recomand! Medic minunat!

Respect și considerație.

🙏🤗🤗🤗

View more comments

Încarcă mai multe.