Informații și sfaturi utile pentru pacienți

Suferiți de o problemă și credeți că vă pot ajuta? Nu ezitați să mă contactați pentru informații suplimentare sau progrămari!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Dr. Diana Anca Sauciuc - Medic specialist ORL

Dr. Diana Anca Sauciuc - Medic specialist ORL

1,702

Dr. Diana Anca SAUCIUC este medic specialist O.R.L. și chirurgie cervico-facială din anul 2017, cu competență în laser, endoscopie și fibroscopie în sfera otorinolaringologică.

Somnul este o necesitate pentru buna funcționare a organismului nostru. Un somn de 8 ore pe noapte îți oferă mai multa energie, o imunitate puternică, putere de concentrare sporită și nu în ultimul rând și poate cel mai important - o stare generală bună.

Principalele cauze asociate tulburărilor de somn sunt problemele întâlnite la nivelul aparatului respirator, iar 15% dintre cazurile de insomnii sunt corelate cu sindroamele obstructive și apneea.

👉🏻 Conform studiilor, tulburările somnului provocate de apneea în somn afectează unul din cinci bărbați și una din nouă femei, după vârsta de 30-40 de ani.

⭕️ În general, manifestările apneei de somn pot fi îmbunătățite prin schimbări ale stilului de viață - activitate fizică constantă, alimentație sănătoasă, reducerea consumului de tutun și alcool, somn suficient. Există totuși situații în care acest lucru nu este suficient, fiind necesară și intervenția chirurgicală (după caz): îndepărtarea sau reducerea de volum a amigdalelor hipertrofiate, corectarea deviațiilor de sept nazal, reducerea de volum a carnetelor nazale prin radiofrecvență etc.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #apneea #somnul
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Somnul este o necesitate pentru buna funcționare a organismului nostru. Un somn de 8 ore pe noapte îți oferă mai multa energie, o imunitate puternică, putere de concentrare sporită și nu în ultimul rând și poate cel mai important - o stare generală bună.Principalele cauze asociate tulburărilor de somn sunt problemele întâlnite la nivelul aparatului respirator, iar 15% dintre cazurile de insomnii sunt corelate cu sindroamele obstructive și apneea. 👉🏻 Conform studiilor, tulburările somnului provocate de apneea în somn afectează unul din cinci bărbați și una din nouă femei, după vârsta de 30-40 de ani.⭕️ În general, manifestările apneei de somn pot fi îmbunătățite prin schimbări ale stilului de viață - activitate fizică constantă, alimentație sănătoasă, reducerea consumului de tutun și alcool, somn suficient. Există totuși situații în care acest lucru nu este suficient, fiind necesară și intervenția chirurgicală (după caz): îndepărtarea sau reducerea de volum a amigdalelor hipertrofiate, corectarea deviațiilor de sept nazal, reducerea de volum a carnetelor nazale prin radiofrecvență etc.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #apneea #somnul

Odată cu venirea iernii, atât voi cât și cei din jur pot fi expuși la afecțiuni neplăcute care interesează frecvent urechile 👂🏻, nasul 👃🏼și gâtul.

Sezonul rece vine cu răceli, gripă dar și dureri de gât, acestea din urmă fiind și cele mai frecvente. Cu cât vremea este mai rece, șansele de a lua microbi cresc, deoarece sistemul imunitar este adesea compromis în această perioadă. 🤧

❗️Răceala comună se datorează unei infecții virale iar din acest motiv, nu prea puteți face mare lucru pentru a grăbi vindecarea. Tratamentul este unul simptomatic (antitermice 🤒, trochiști etc.), se pot folosi decongestionante nazale cu apă de mare și foarte important este să consumați lichide suficiente (apă, ceai) pentru a te menține hidratat.

❗️Durerea în gât este o altă afecțiune comună întâlnită iarna. Aceasta este mai degrabă un simptom și nu un diagnostic de precizie. Când vine vorba de durerea în gât, este important să se cunoască cauza: este o infecție virală sau una bacteriană sau este o simplă iritație cauzată de expunerea la temperaturi extreme sau chiar alergii? Tratamentul diferă la fiecare caz în parte, de aceea dacă simptomatologia se prelungește sau se agravează, consultă un medic specialist. 👩‍⚕️

❗️Gripa este una dintre cele mai neplăcute afecțiuni din sezonul rece la care oamenii sunt frecvent expuși. Aceasta poate fi chiar periculoasă în anumite circumstanțe. Gripa este o infecție virală care atacă sistemul respirator iar simptomele acesteia se rezolvă, în marea majoritate a cazurilor de la sine, doar cu tratament simptomatic. Cu toate acestea, pericolul poate să în cazurile severe sau în cazul celor care au un sistem imunitar compromis, cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă. În aceste situații, gripa poate reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate, de aceea și tratamentul trebuie să fie unul corespunzător.

⭕️ Dacă simptomele se prelungesc mai mult de două săptămâni, vizita la medicul specialist s-ar putea să fie o necesitate.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #durereadegat #gripa #raceala
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Odată cu venirea iernii, atât voi cât și cei din jur pot fi expuși la afecțiuni neplăcute care interesează frecvent urechile 👂🏻, nasul 👃🏼și gâtul.Sezonul rece vine cu răceli, gripă dar și dureri de gât, acestea din urmă fiind și cele mai frecvente. Cu cât vremea este mai rece, șansele de a lua microbi cresc, deoarece sistemul imunitar este adesea compromis în această perioadă. 🤧❗️Răceala comună se datorează unei infecții virale iar din acest motiv, nu prea puteți face mare lucru pentru a grăbi vindecarea. Tratamentul este unul simptomatic (antitermice 🤒, trochiști etc.), se pot folosi decongestionante nazale cu apă de mare și foarte important este să consumați lichide suficiente (apă, ceai) pentru a te menține hidratat. ❗️Durerea în gât este o altă afecțiune comună întâlnită iarna. Aceasta este mai degrabă un simptom și nu un diagnostic de precizie. Când vine vorba de durerea în gât, este important să se cunoască cauza: este o infecție virală sau una bacteriană sau este o simplă iritație cauzată de expunerea la temperaturi extreme sau chiar alergii? Tratamentul diferă la fiecare caz în parte, de aceea dacă simptomatologia se prelungește sau se agravează, consultă un medic specialist. 👩‍⚕️❗️Gripa este una dintre cele mai neplăcute afecțiuni din sezonul rece la care oamenii sunt frecvent expuși. Aceasta poate fi chiar periculoasă în anumite circumstanțe. Gripa este o infecție virală care atacă sistemul respirator iar simptomele acesteia se rezolvă, în marea majoritate a cazurilor de la sine, doar cu tratament simptomatic. Cu toate acestea, pericolul poate să în cazurile severe sau în cazul celor care au un sistem imunitar compromis, cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă. În aceste situații, gripa poate reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate, de aceea și tratamentul trebuie să fie unul corespunzător.⭕️ Dacă simptomele se prelungesc mai mult de două săptămâni, vizita la medicul specialist s-ar putea să fie o necesitate.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #durereadegat #gripa #raceala

Lasă un comentariu pe Facebook.

Recomand cu caldura pe dna dr,care este o profesionista,are harul de medic si care nu inseala asteptarile,,,am incredere deplina in decizia ei de specialist!!!!

MULȚUMESC MULT PTR TOT!!! RECOMAND, ESTE UN MEDIC CU O EXPERIENTA PROFESIONALA RIDICATA!!!!! MULTA SĂNĂTATE, ȘI MULT RESPECT!!!

Mulțumim pentru sfaturi.

Mulțumim mult pentru informații prețioase!

Multumim pentru sfaturi.😘😘

MULTUMIM !!!

Mulțumim

Multumim

Mulțumim, doamnă doctor! Multă sănătate!

Nici nu-mi pasă ,cu produsele dela FOREVER sunt .mulțumită !!!

View more comments

Ai vreodată senzația că se învârte totul în jurul tău, chiar dacă stai perfect nemișcat? Suferi de accese inexplicabile de amețeală și nu știi de ce?

Dacă răspunsul este afirmativ, este posibil să suferi de vertij, o afecțiune care interesează centrele de echilibru ale urechii interne și ale creierului.

Care sunt simptomele vertijului?
Cel mai frecvent simptom al vertijului este senzația de dezechilibru. Alte simptome ale vertijului includ:

🔺 Senzație de leșin
🔺 Fals sentiment de mișcare
🔺 Pierderea echilibrului
🔺 Greață
🔺 Vărsături
🔺 Transpirație
🔺 Pierderea auzului
🔺 Dureri de cap
🔺 Senzație de țiuit în urechi

❗️Aceste simptome pot dura de la câteva minute până la câteva ore la un moment dat. Ele pot apărea și dispărea de la sine și reprezintă o urgență medicală în momentul în care durerile de cap sunt severe, apar dificultăți de respirație și stări de leșin, vedere dublă, convulsii.

Se poate trata vertijul?
Da. În unele cazuri, vertijul poate să dispară de la sine, fără a avea nevoie de tratament. Totuși, dacă este nevoie de tratament, acesta depinde de ceea ce cauzează apariția vertijului iar pentru a putea pune un diagnostic corect consultația la medicul specialist este foarte importantă.

În unele situații s-ar putea să fii nevoit să consulți și medicul cardiolog și pe cel neurolog și să efectuezi un CT sau RMN.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #vertijul
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Ai vreodată senzația că se învârte totul în jurul tău, chiar dacă stai perfect nemișcat? Suferi de accese inexplicabile de amețeală și nu știi de ce?Dacă răspunsul este afirmativ, este posibil să suferi de vertij, o afecțiune care interesează centrele de echilibru ale urechii interne și ale creierului.Care sunt simptomele vertijului?Cel mai frecvent simptom al vertijului este senzația de dezechilibru. Alte simptome ale vertijului includ:🔺 Senzație de leșin🔺 Fals sentiment de mișcare🔺 Pierderea echilibrului🔺 Greață🔺 Vărsături🔺 Transpirație🔺 Pierderea auzului🔺 Dureri de cap🔺 Senzație de țiuit în urechi❗️Aceste simptome pot dura de la câteva minute până la câteva ore la un moment dat. Ele pot apărea și dispărea de la sine și reprezintă o urgență medicală în momentul în care durerile de cap sunt severe, apar dificultăți de respirație și stări de leșin, vedere dublă, convulsii.Se poate trata vertijul?Da. În unele cazuri, vertijul poate să dispară de la sine, fără a avea nevoie de tratament. Totuși, dacă este nevoie de tratament, acesta depinde de ceea ce cauzează apariția vertijului iar pentru a putea pune un diagnostic corect consultația la medicul specialist este foarte importantă. În unele situații s-ar putea să fii nevoit să consulți și medicul cardiolog și pe cel neurolog și să efectuezi un CT sau RMN.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi #vertijul

Lasă un comentariu pe Facebook.

Mulțumim doamna doctor pentru sfaturi!Dedicația dumneavoastră pentru pacienți reflecta Dedicația profesiei de specialist.

Mult respect și considerație pentru un om. de mare omenie,un profesionist cu dăruire și un medic cum ar trebui să fie toți medicii! Vă mulțumesc doamnă doctor Sauciuc Diana că sunteți medic in Botoșani!

MULTUMIM !

MULT RESPECT PTR FELUL ÎN CARE TRATEAZĂ PACIENȚII!!!!

Tin sa multumesc si eu doamnei doctor, prin cate investigatii am trecut, doamna doctor mi-a dat de cap suferintei mele! Toata stima si respectul meu!

MULȚUMIM!!!

Multumim de informatii

Am aceste sintme

Eu AM ceste sintome

View more comments

Te-ai întrebat vreodată ce vede medicul specialist când efectuează o FIBROSCOPIE ORL?

Urmărește acest clip până la final și vei afla răspunsul!

Analiza în detaliu a foselor nazale, faringelui și laringelui prin vizualizare directă cu ajutorul fibroscopului, ajută medicul specialist ORL să pună un diagnostic corect și să prescrie un tratament adaptat nevoilor pacientului.

Fiboroscopia ORL nu prezintă riscuri, este rapidă și se poate repeta ori de câte ori este nevoie. Se poate efectua atât la adult cât și la copil, fără o pregătire în prealabil.

Apelează la medicul specialist ORL de fiecare dată când suspectezi o problemă importantă.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Te poți programa direct pe site-ul personal www.dianasauciuc.ro sau la unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #botosani #Dorohoi #endoscopie #fibroscopieorl
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Simțul auzului este probabil unul dintre cele mai importante simțuri pe care le folosim zi de zi în timpul vieții noastre. Îți poți imagina că trăiești într-o lume în care volumul este pus pe “mute” tot timpul? Sigur că nu, tocmai de aceea trebuie să avem grijă constantă față de ele.

Iată 4 lucruri interesante despre urechea noastră.

⬜️ Urechile “nu dorm” niciodată
Urechile nu se opresc niciodată din activitate, nici atunci când dormim. Cu toate acestea, chiar dacă auzim în timp ce dormim, creierul nu procesează sunetele în același mod ca atunci când suntem treji.

🟥 Urechile ajută la echilibru
Urechea este esențială pentru a ne menține echilibrul. Dacă ai avut vreodată o infecție a urechii, s-ar putea să știi exact ce înseamnă asta. Vertijul este un efect secundar frecvent al unei infecții de ureche.

🟩 Urechile se autocurăță
Ceara din urechile tale este de fapt alcătuită dintr-o combinație de ulei, transpirație și celule moarte ale pielii. Ceara formează o barieră cu rol protector în interiorul canalului urechii și o ajută să se mențină curată.

🟨 Urechile au în componență cele mai mici oase din corp
Urechea are în componență trei dintre cele mai mici oase găsite în corpul uman. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la transmiterea sunetului. Ele captează sunetul din aer, apoi le transmit înspre creier. Dacă aceste oscioare sunt dislocate, se rup sau sunt atacate de o infecție puternică, poți pierde auzul pentru totdeauna.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜
Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Simțul auzului este probabil unul dintre cele mai importante simțuri pe care le folosim zi de zi în timpul vieții noastre. Îți poți imagina că trăiești într-o lume în care volumul este pus pe “mute” tot timpul? Sigur că nu, tocmai de aceea trebuie să avem grijă constantă față de ele.Iată 4 lucruri interesante despre urechea noastră.⬜️ Urechile “nu dorm” niciodatăUrechile nu se opresc niciodată din activitate, nici atunci când dormim. Cu toate acestea, chiar dacă auzim în timp ce dormim, creierul nu procesează sunetele în același mod ca atunci când suntem treji.🟥 Urechile ajută la echilibruUrechea este esențială pentru a ne menține echilibrul. Dacă ai avut vreodată o infecție a urechii, s-ar putea să știi exact ce înseamnă asta. Vertijul este un efect secundar frecvent al unei infecții de ureche.🟩 Urechile se autocurățăCeara din urechile tale este de fapt alcătuită dintr-o combinație de ulei, transpirație și celule moarte ale pielii. Ceara formează o barieră cu rol protector în interiorul canalului urechii și o ajută să se mențină curată.🟨 Urechile au în componență cele mai mici oase din corpUrechea are în componență trei dintre cele mai mici oase găsite în corpul uman. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la transmiterea sunetului. Ele captează sunetul din aer, apoi le transmit înspre creier. Dacă aceste oscioare sunt dislocate, se rup sau sunt atacate de o infecție puternică, poți pierde auzul pentru totdeauna.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #Botosani #Dorohoi

Lasă un comentariu pe Facebook.

Poate o problema a urechii sa provoace un dezechilibru locomotor ? Instabilitate în picioare ?

Vă mulțumim pentru sfaturi.

RECOMAND ESTE UN MEDIC DEOSEBIT!!!

MULTUMIM !

Recomand 🌹

Mulțumesc mult! Sunteți rudă cu d-na dr.Sauciuc Viorica?

View more comments

Micuțul tău a intrat în colectivitate? Atunci trebuie să știi că este normal ca el să “aducă” acasă tot felul de infecții.

Înarmează-te cu răbdare pentru a putea trece peste momentele în care cel mic va veni răcit acasă sau va acuza diferite stări.

❗️Un lucru important pentru el dar și pentru copiii din jurul său, este să stea acasă pentru odihnă, fapt ce-i permite organismului să lupte împotriva infecției și să se recupereze.

În primă etapă, copilul trebuie tratat simptomatic (ceaiuri, antitermice, spray-uri nazale cu apa de mare etc.), terapia cu antibiotice făcându-se în foarte puține situații și întotdeauna la recomandarea medicului. Totuși, în cazul în care sunt simptome care îți dau de bănuit, programează-te cu micuțul tău la medicul specialist.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Micuțul tău a intrat în colectivitate? Atunci trebuie să știi că este normal ca el să “aducă” acasă tot felul de infecții. Înarmează-te cu răbdare pentru a putea trece peste momentele în care cel mic va veni răcit acasă sau va acuza diferite stări.❗️Un lucru important pentru el dar și pentru copiii din jurul său, este să stea acasă pentru odihnă, fapt ce-i permite organismului să lupte împotriva infecției și să se recupereze.În primă etapă, copilul trebuie tratat simptomatic (ceaiuri, antitermice, spray-uri nazale cu apa de mare etc.), terapia cu antibiotice făcându-se în foarte puține situații și întotdeauna la recomandarea medicului. Totuși, în cazul în care sunt simptome care îți dau de bănuit, programează-te cu micuțul tău la medicul specialist. 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale

Răgușeala (sau disfonia) este o modificare anormală a vocii și poate avea cauze diferite, cele mai întâlnite fiind afecțiunile laringiene, care implică și corzile vocale.

𝐃𝐢𝐬𝐟𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝐨 𝐭𝐫𝐞𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆!

De ce apare răgușeala?
Cauza răgușelii poate fi multiplă, însă cea mai frecventă este laringita acută (adică inflamarea corzilor vocale). Aceasta laringită este cauzată la rândul ei de o infecție a tractului respirator superior iar uneori de o folosire inadecvată a vocii sau de o suprasolicitare a acesteia (ex. strigăte).

❗️Alte cauze ale apariției răgușelii sunt:
* Noduli, chisturi sau polipi pe corzile vocale;
* Paralizia corzilor vocale;
* Refluxul gastroesofagian;
* Alergiile;
* Inhalarea unor iritanți ai tractului respirator;
* Fumatul;
* Afecțiuni ale tiroidei;
* O traumă a laringelui sau a corzilor vocale;
* Afecțiuni neurologice (Parkinson, atac cerebral);
* Cancerul laringian.

⭕️ Când apelăm la medic?
👉🏻 În cazul unei răgușeli persistente - peste 2 săptămâni;
👉🏻 Dacă apar dificultăți în respirație;
👉🏻 Dacă apare durere în momentul vorbirii.
👉🏻 În cazul în care se suspectează o afecțiune subiacentă gravă.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #disfonia #raguseala
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Răgușeala (sau disfonia) este o modificare anormală a vocii și poate avea cauze diferite, cele mai întâlnite fiind afecțiunile laringiene, care implică și corzile vocale.𝐃𝐢𝐬𝐟𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝐨 𝐭𝐫𝐞𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆!De ce apare răgușeala?Cauza răgușelii poate fi multiplă, însă cea mai frecventă este laringita acută (adică inflamarea corzilor vocale). Aceasta laringită este cauzată la rândul ei de o infecție a tractului respirator superior iar uneori de o folosire inadecvată a vocii sau de o suprasolicitare a acesteia (ex. strigăte).❗️Alte cauze ale apariției răgușelii sunt:* Noduli, chisturi sau polipi pe corzile vocale;* Paralizia corzilor vocale;* Refluxul gastroesofagian;* Alergiile;* Inhalarea unor iritanți ai tractului respirator;* Fumatul;* Afecțiuni ale tiroidei;* O traumă a laringelui sau a corzilor vocale;* Afecțiuni neurologice (Parkinson, atac cerebral);* Cancerul laringian.⭕️ Când apelăm la medic? 👉🏻 În cazul unei răgușeli persistente - peste 2 săptămâni;👉🏻 Dacă apar dificultăți în respirație;👉🏻 Dacă apare durere în momentul vorbirii.👉🏻 În cazul în care se suspectează o afecțiune subiacentă gravă.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #disfonia #raguseala

Lasă un comentariu pe Facebook.

Mulțumim pentru sfaturi !

Multumesc din tot sufletul pentru ca de fiecare data ai fost acolo cand am avut nevoie de tine! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Mulțumim 🥰🥰

Respect pentru d-na Doctor!

🤗❤

View more comments

„Roșul în gât” sau faringita acută reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ORL, întâlnită la adulți dar mai des la copii și mai ales în primii ani de viață (din cauza imaturității sistemului imunitar și a integrării precoce în colectivități).

𝐂𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐚𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐛𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐞.

Simptomatologia faringitei acute:
🔹În faringitele virale, apare durerea de gât pe fond de hiperemie locală (înroșire) și edemațiere (umflare). La acestea se pot adăuga: febră, durere și dificultate la înghițire, obstrucție nazală cu rinoree seroasă (secreții nazale), strănut, tuse, dureri musculare și dureri articulare, marirea ganglionilor cervicali.
🔹În faringitele streptococice, debutul este mai brusc și pe lângă simptomele enumerate mai sus, pot să apară cefalee, respiraţie urât-mirositoare și aspectul albicios la nivelul amigdalelor și al limbii.
🔹În plus, 👶 copiii pot avea vărsaturi, deshidratare și vor refuza alimentația.

Ce este de făcut?
👉🏻 Tratamentul faringitei este dependent de etiologia acestuia. Dacă în cazul faringitei virale tratamentul este simptomatic, în cazul celei bacteriene este nevoie de antibioterapie. Deasemenea, antibioterapia este recomandată la pacienții care au boli cronice asociate importante.

👉🏻 Medicul specialist vă va recomanda efectuarea unor 🔬investigații paraclinice (analize ce au rol major în precizarea etiologiei) iar în funcție de 📊rezultate, vi se va prescrie un tratament personalizat.

𝑵𝒖 𝒕𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒕𝒂 “𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒖𝒓𝒆𝒄𝒉𝒆”, 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒍𝒂 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒔𝒕 𝒐𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂̂𝒕𝒆 𝒐𝒓𝒊 𝒂𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆!

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #faringita
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

„Roșul în gât” sau faringita acută reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ORL, întâlnită la adulți dar mai des la copii și mai ales în primii ani de viață (din cauza imaturității sistemului imunitar și a integrării precoce în colectivități).𝐂𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐚𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐛𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐞. Simptomatologia faringitei acute:🔹În faringitele virale, apare durerea de gât pe fond de hiperemie locală (înroșire) și edemațiere (umflare). La acestea se pot adăuga: febră, durere și dificultate la înghițire, obstrucție nazală cu rinoree seroasă (secreții nazale), strănut, tuse, dureri musculare și dureri articulare, marirea ganglionilor cervicali.🔹În faringitele streptococice, debutul este mai brusc și pe lângă simptomele enumerate mai sus, pot să apară cefalee, respiraţie urât-mirositoare și aspectul albicios la nivelul amigdalelor și al limbii.🔹În plus, 👶 copiii pot avea vărsaturi, deshidratare și vor refuza alimentația.Ce este de făcut? 👉🏻 Tratamentul faringitei este dependent de etiologia acestuia. Dacă în cazul faringitei virale tratamentul este simptomatic, în cazul celei bacteriene este nevoie de antibioterapie. Deasemenea, antibioterapia este recomandată la pacienții care au boli cronice asociate importante.👉🏻 Medicul specialist vă va recomanda efectuarea unor 🔬investigații paraclinice (analize ce au rol major în precizarea etiologiei) iar în funcție de 📊rezultate, vi se va prescrie un tratament personalizat. 𝑵𝒖 𝒕𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒕𝒂 “𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒖𝒓𝒆𝒄𝒉𝒆”, 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒍𝒂 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒔𝒕 𝒐𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂̂𝒕𝒆 𝒐𝒓𝒊 𝒂𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆!👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #faringita

Lasă un comentariu pe Facebook.

Mulțumim pentru sfaturi.Cu d-vs avem medicul acasă.Felicitari pt.postari și disponibilitate.

Mulțumim !!!

Mulțumim!

MULTUMIM !

Recomand cu încredere un medic foarte bun.

View more comments

Este sezonul otitei medii acute la copii! Aceasta este o afecțiune des întâlnită la cei mici, mai ales în sezonul rece.

De cele mai multe ori, otita medie acută este de origine virală și apare în cursul unei răceli sau la scurt timp de la terminarea unei răceli. În cursul infecțiilor respiratorii, nasul este înfundat iar prezența secrețiilor duce la obstruarea trompei lui Eustache prin inflamație și uneori chiar la pătrunderea secrețiilor.

❗️Copiii foarte mici, în special cei care nu vorbesc încă, nu pot exprima disconfortul pe care îl resimt și din acest motiv trebuie să fim atenți la cele mai mici simptome:

🔸 Durere la nivelul urechii (duce des mâna la ureche, se trage de urechi);
🔸 Scăderea auzului, senzație de ureche înfundată (nu răspunde când este strigat sau nu întoarce capul);
🔸 Febră;
🔸 Stare de agitație;
🔸 Plâns inexplicabil;
🔸 Refuză mâncarea.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #otita #otitamedieacuta
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Este sezonul otitei medii acute la copii! Aceasta este o afecțiune des întâlnită la cei mici, mai ales în sezonul rece. De cele mai multe ori, otita medie acută este de origine virală și apare în cursul unei răceli sau la scurt timp de la terminarea unei răceli. În cursul infecțiilor respiratorii, nasul este înfundat iar prezența secrețiilor duce la obstruarea trompei lui Eustache prin inflamație și uneori chiar la pătrunderea secrețiilor.❗️Copiii foarte mici, în special cei care nu vorbesc încă, nu pot exprima disconfortul pe care îl resimt și din acest motiv trebuie să fim atenți la cele mai mici simptome:🔸 Durere la nivelul urechii (duce des mâna la ureche, se trage de urechi);🔸 Scăderea auzului, senzație de ureche înfundată (nu răspunde când este strigat sau nu întoarce capul);🔸 Febră;🔸 Stare de agitație;🔸 Plâns inexplicabil;🔸 Refuză mâncarea.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #otita #otitamedieacuta

Lasă un comentariu pe Facebook.

Multumim mult ptr adulti cum putem face programare si cat costa

Corect👏👍

MULTUMIM

Da mulțumesc

View more comments

Tinitusul reprezintă un simptom al suferinței urechii interne și se caracterizează printr-un țiuit/zgomot perceput doar de către persoana suferindă, fără a avea o proveniență externă.

De multe ori aceste zgomote sunt intermitente, dar pot avea și caracter permanent, lucru care îl determină pe pacient să apeleze la un medic specialist.

Cele mai frecvente cauze ale tinitusului sunt:
👉🏻 Pierderea auzului ca urmare a înaintării în vârstă. Odată cu vârsta (peste 65 de ani) se reduc numărul fibrelor nervoase de la nivelul urechilor, determinând probleme de auz asociate frecvent cu tinitusul;
👉🏻 Expunerea pe termen lung la zgomote puternice - ex: muncitorii din construcție, muzicienii. Uneori, participarea la un concert unde sunetul este foarte puternic poate determina tinitus pentru o perioada scurtă de timp;
👉🏻 Afecțiunile temporomandibulare care produc dureri cronice la nivelul maxilarului și capului;
👉🏻 Tumorile de la nivelul urechii sau de pe nervul auditiv - precum neurinomul de nerv acustic;
👉🏻 Acumularea excesivă de ceară la nivelul canalului auditiv;
👉🏻 Afecțiuni precum hipertensiunea arterială sau hipercolesterolemia.

În scopul identificării cauzei exacte a tinitusului, medicul specialist ORL va examina cu atenție urechea și va efectua un test auditiv. În plus, ar putea fi necesare investigații suplimentare precum CT, RMN sau teste de laborator.

În cazul în care tinitusul este însoțit de simptome precum greață, vărsături, amețeală, confuzie, pierderea cunoștinței sau pierderea memoriei, este necesar să mergi de urgență la medic.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #tinitus #tiuitulinurechi
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Tinitusul reprezintă un simptom al suferinței urechii interne și se caracterizează printr-un țiuit/zgomot perceput doar de către persoana suferindă, fără a avea o proveniență externă.De multe ori aceste zgomote sunt intermitente, dar pot avea și caracter permanent, lucru care îl determină pe pacient să apeleze la un medic specialist.Cele mai frecvente cauze ale tinitusului sunt:👉🏻 Pierderea auzului ca urmare a înaintării în vârstă. Odată cu vârsta (peste 65 de ani) se reduc numărul fibrelor nervoase de la nivelul urechilor, determinând probleme de auz asociate frecvent cu tinitusul;👉🏻 Expunerea pe termen lung la zgomote puternice - ex: muncitorii din construcție, muzicienii. Uneori, participarea la un concert unde sunetul este foarte puternic poate determina tinitus pentru o perioada scurtă de timp;👉🏻 Afecțiunile temporomandibulare care produc dureri cronice la nivelul maxilarului și capului;👉🏻 Tumorile de la nivelul urechii sau de pe nervul auditiv - precum neurinomul de nerv acustic;👉🏻 Acumularea excesivă de ceară la nivelul canalului auditiv;👉🏻 Afecțiuni precum hipertensiunea arterială sau hipercolesterolemia.În scopul identificării cauzei exacte a tinitusului, medicul specialist ORL va examina cu atenție urechea și va efectua un test auditiv. În plus, ar putea fi necesare investigații suplimentare precum CT, RMN sau teste de laborator.În cazul în care tinitusul este însoțit de simptome precum greață, vărsături, amețeală, confuzie, pierderea cunoștinței sau pierderea memoriei, este necesar să mergi de urgență la medic.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #tinitus #tiuitulinurechi

Lasă un comentariu pe Facebook.

Multă sănătate Doamna Doctor sînteti un medic minunat.

Multă sănătate și fericire 🌹💝🌹 Doamna Doctor frumoasă 💐🌹💐🌹

Știai că respirația orală (pe gură) este una anormală, patologică și poate afecta atât copiii cât și adulții?

Chiar dacă la prima vedere poate părea ceva neimportant, respiraţia orală determină la copii o serie de efecte ce nu trebuiesc ignorate:

🔘 Modificări ale structurii faciale - modificări la nivelul maxilarelor și feței (pomeți înfundați, mandibulă mică cu aspect alungit etc.) și a dinților (acestia vor fi înghesuiți și cu risc crescut de carii);
🔘 Modificări de miros și gust;
🔘 Apariția sforăitului sau a apneei în somn – copiii nu se vor odihni suficient, pot avea dureri de cap frecvente etc.;
🔘 Afectarea sistemul imunitar - în timpul inspirului, aerul este filtrat, încălzit și umidificat în cavitatea nazală;
🔘 Tulburări de comportament: iritabilitate, atenţie diminuată și lipsă de concentrare la școală datorate oboselii (somn insuficient).

Ce îi determină pe copii să respire pe nas?

👉🏻 Una din cele mai frecvente cauze este rinita alergică netratată la timp sau tratată incorect, fără îndrumarea unui medic specialist.
👉🏻 O a 2-a cauză frecventă este apariția secrețiilor nazale din timpul răcelilor multiple și prelungite, secreții ce nu sunt eliminate și care obsturează căile nazale, copiii încercând să suplinească procesul fiziologic de respirație pe nas, respirând pe gură.
👉🏻 Vegetațiile adenoide la care gradul de obstrucție nazală depășește 70% din cavum.

⭕️ Medicul specialist este cel care poate stabili un plan de tratament corect pentru copilul tău. Uneori, pot exista mai multe cauze, de aceea este importantă diagnosticarea corectă.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #respiratiaorala
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Știai că respirația orală (pe gură) este una anormală, patologică și poate afecta atât copiii cât și adulții?Chiar dacă la prima vedere poate părea ceva neimportant, respiraţia orală determină la copii o serie de efecte ce nu trebuiesc ignorate:🔘 Modificări ale structurii faciale - modificări la nivelul maxilarelor și feței (pomeți înfundați, mandibulă mică cu aspect alungit etc.) și a dinților (acestia vor fi înghesuiți și cu risc crescut de carii);🔘 Modificări de miros și gust;🔘 Apariția sforăitului sau a apneei în somn – copiii nu se vor odihni suficient, pot avea dureri de cap frecvente etc.;🔘 Afectarea sistemul imunitar - în timpul inspirului, aerul este filtrat, încălzit și umidificat în cavitatea nazală;🔘 Tulburări de comportament: iritabilitate, atenţie diminuată și lipsă de concentrare la școală datorate oboselii (somn insuficient).Ce îi determină pe copii să respire pe nas?👉🏻 Una din cele mai frecvente cauze este rinita alergică netratată la timp sau tratată incorect, fără îndrumarea unui medic specialist. 👉🏻 O a 2-a cauză frecventă este apariția secrețiilor nazale din timpul răcelilor multiple și prelungite, secreții ce nu sunt eliminate și care obsturează căile nazale, copiii încercând să suplinească procesul fiziologic de respirație pe nas, respirând pe gură. 👉🏻 Vegetațiile adenoide la care gradul de obstrucție nazală depășește 70% din cavum.⭕️ Medicul specialist este cel care poate stabili un plan de tratament corect pentru copilul tău. Uneori, pot exista mai multe cauze, de aceea este importantă diagnosticarea corectă.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #respiratiaorala

❗️Netratată corect, răceala se poate transforma într-o sinuzită.

Dacă simptomatologia descrisă în ilustrație îți este cunoscută, atunci ai nevoie de un consult de specialitate.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

❗️Netratată corect, răceala se poate transforma într-o sinuzită. Dacă simptomatologia descrisă în ilustrație îți este cunoscută, atunci ai nevoie de un consult de specialitate. 👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale

Lasă un comentariu pe Facebook.

Mulțumesc pentru informații! Tare necesare sunt! Felicitări și mult succes!

Din toate semnele astea Sebi are doar tuse si muci.A fost ieri la gradinita a mancat,a dormit,il duce si azi

Fie că se folosesc căști in-ear sau over-ear, căștile audio folosite incorect, la un volum prea mare, pot provoca daune auditive - același lucru este valabil și pentru expunerea la orice zgomot puternic pe perioade lungi de timp (ex. zgomotele din fabrici).

În medie, o persoana are la naștere cca. 16.000 de celule ciliate (asemenea unor perișori). Acestea acționează ca receptori senzoriali, transformând vibrațiile sonore în impulsuri nervoase electrice. Concret, ele îi permit creierului să detecteze sunetul.

👉🏻 Expunerea repetată la zgomote puternice, peste 80 decibeli, poate deteriora atât aceste celulele cât și membrane, nervi sau alte părți componente ale urechii, 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚̂𝐧𝐝 𝐢𝐫𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐚𝐮𝐳𝐮𝐥.

Citește despre simptome și recomandări accesând www.dianasauciuc.ro/castile-afecteaza-auzul-1900.html

⭕️ Dacă prezinți semne de pierdere a auzului, cea mai bună modalitate de a afla în ce stare se află urechile tale este să faci un test de auz la medicul specialist ORL.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #pierdereaazului #castiaudio
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Fie că se folosesc căști in-ear sau over-ear, căștile audio folosite incorect, la un volum prea mare, pot provoca daune auditive - același lucru este valabil și pentru expunerea la orice zgomot puternic pe perioade lungi de timp (ex. zgomotele din fabrici).În medie, o persoana are la naștere cca. 16.000 de celule ciliate (asemenea unor perișori). Acestea acționează ca receptori senzoriali, transformând vibrațiile sonore în impulsuri nervoase electrice. Concret, ele îi permit creierului să detecteze sunetul.👉🏻 Expunerea repetată la zgomote puternice, peste 80 decibeli, poate deteriora atât aceste celulele cât și membrane, nervi sau alte părți componente ale urechii, 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚̂𝐧𝐝 𝐢𝐫𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐚𝐮𝐳𝐮𝐥. Citește despre simptome și recomandări accesând https://www.dianasauciuc.ro/castile-afecteaza-auzul-1900.html⭕️ Dacă prezinți semne de pierdere a auzului, cea mai bună modalitate de a afla în ce stare se află urechile tale este să faci un test de auz la medicul specialist ORL.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #pierdereaazului #castiaudio

Ce este angina pultacee?
Angina pultacee reprezintă o complicație a amigdalitei, în care leucocitele degradate și resturile celulare alcătuiesc depozite albicioase (exudat pultaceu) care se instalează pe suprafața amigdalelor, fapt cunoscut și sub denumirea populară de „𝐩𝐮𝐫𝐨𝐢 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚̂𝐭”.

❗️Cauza intalnită cel mai des pentru angina pultacee este amigdalita netratată, care dezvoltă o complicație ce poate fi virală (în care este implicat virusul Epstein-Barr) sau bacteriană (în care putem întâlni streptococul beta-hemolitic de grup A, un pneumococ sau un stafilococ).

Simptomatologie prezentă la pacienții cu angină pultacee:
👉🏻 Infecție prezentă la una sau la ambele amigdale, cu usturime intensă în gât;
👉🏻 Dificultăți în a deschide complet gura și a înghiți mâncarea sau saliva;
👉🏻 Mărirea de volum a ganglionilor cervicali
👉🏻 Febră și frisoane;
👉🏻 Dureri de cap;
👉🏻 Respirație neplacută;
👉🏻 Pacientul cu angină pultacee va avea tendința de a 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬̦𝐨𝐚𝐩𝐭𝐚̆;

⭕️ Este recomandată consultația de specialitate și efectuarea unor examene paraclinice - exudat faringian, analize de sânge (ex: Hemoleucograma, ASLO, VSH, proteina C reactivă etc.) pentru a putea fi constituit un plan de tratament corect și eficient. Netratată, angina pultacee poate evolua spre abces, limfadenită cervicală, flegmon amigdalian.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜
Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #anginapultacee #amigdalita
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Ce este angina pultacee?Angina pultacee reprezintă o complicație a amigdalitei, în care leucocitele degradate și resturile celulare alcătuiesc depozite albicioase (exudat pultaceu) care se instalează pe suprafața amigdalelor, fapt cunoscut și sub denumirea populară de „𝐩𝐮𝐫𝐨𝐢 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚̂𝐭”. ❗️Cauza intalnită cel mai des pentru angina pultacee este amigdalita netratată, care dezvoltă o complicație ce poate fi virală (în care este implicat virusul Epstein-Barr) sau bacteriană (în care putem întâlni streptococul beta-hemolitic de grup A, un pneumococ sau un stafilococ). Simptomatologie prezentă la pacienții cu angină pultacee:👉🏻 Infecție prezentă la una sau la ambele amigdale, cu usturime intensă în gât;👉🏻 Dificultăți în a deschide complet gura și a înghiți mâncarea sau saliva;👉🏻 Mărirea de volum a ganglionilor cervicali👉🏻 Febră și frisoane;👉🏻 Dureri de cap;👉🏻 Respirație neplacută;👉🏻 Pacientul cu angină pultacee va avea tendința de a 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬̦𝐨𝐚𝐩𝐭𝐚̆;⭕️ Este recomandată consultația de specialitate și efectuarea unor examene paraclinice - exudat faringian, analize de sânge (ex: Hemoleucograma, ASLO, VSH, proteina C reactivă etc.) pentru a putea fi constituit un plan de tratament corect și eficient. Netratată, angina pultacee poate evolua spre abces, limfadenită cervicală, flegmon amigdalian.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐢𝐮𝐜Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #anginapultacee #amigdalita

Rinosinuzita este o inflamație a mucoasei care căptușește sinusurile (cavitățile) paranazale și fosele nazale.

În multe din cazuri, pacienții care se plâng de 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐩, au ca și cauză asociată o rinosinuzită, însă pentru acest diagnostic este necesar un examen clinic dar și unul paraclinic (radiologic).

❗️Simptomele rinosinuzitei acute sau cronice (alergică, non-alergică, odontogenă, fungică) sunt obstrucția nazală (nas înfundat), prezența secrețiilor nazale anterioare sau posterioare, durere sau presiune facială și uneori, se poate asocia cu lipsa mirosului.

👉🏻 Pentru a diagnostica o rinosinuzită este absolut necesară o fibroscopie naso-faringiană urmată de un computer tomograf de sinusuri și spații paranazale.

⭕️ În funcție de rezultat, rinosinuzita poate fi tratată medicamentos sau chirurgical.

👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐀𝐔𝐂𝐈𝐔𝐂

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747201320
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#MedicORL #ORL #informatiimedicale #rinosinuzita
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Rinosinuzita este o inflamație a mucoasei care căptușește sinusurile (cavitățile) paranazale și fosele nazale.În multe din cazuri, pacienții care se plâng de 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐩, au ca și cauză asociată o rinosinuzită, însă pentru acest diagnostic este necesar un examen clinic dar și unul paraclinic (radiologic).❗️Simptomele rinosinuzitei acute sau cronice (alergică, non-alergică, odontogenă, fungică) sunt obstrucția nazală (nas înfundat), prezența secrețiilor nazale anterioare sau posterioare, durere sau presiune facială și uneori, se poate asocia cu lipsa mirosului.👉🏻 Pentru a diagnostica o rinosinuzită este absolut necesară o fibroscopie naso-faringiană urmată de un computer tomograf de sinusuri și spații paranazale.⭕️ În funcție de rezultat, rinosinuzita poate fi tratată medicamentos sau chirurgical.👩‍⚕️ 𝐃𝐫. 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐒𝐀𝐔𝐂𝐈𝐔𝐂Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747201320☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#MedicORL #ORL #informatiimedicale #rinosinuzita

Termenul medical de “otită” se referă la o inflamație ce apare la nivelul urechii, afecțiune care frecvent este rezultatul unei infecții. Otita externă este o inflamație limitată la canalul auditiv extern, fără să se extindă mai departe de timpan. Aceasta este cauzată în general de microbi (bacterii) și mai rar, agentul etiologic este o ciupercă.

❗️Cele mai frecvente simptome ale otitei externe sunt: mâncărimi, scurgeri din urechea afectată care sunt uneori urât mirositoare, durere surdă, scăderea auzului pe partea afectată, senzație de ureche plina datorată secrețiilor și chiar durere la atingere. Deasemenea, există situații când se pot inflama ganglionii de la nivelul urechii și/sau gâtului.

⭕️ Recomandări
👉🏻 Tratamentul otitei externe este în general local. Secrețiile de la nivelul urechii sunt aspirate după care se aplică local substanțe dezinfectante, antibiotice și antiinflamatoare.
👉🏻 Toaleta locală a urechii este deasemenea foarte importantă, uneori fiind necesară a se efectua zilnic. Medicul specialist ORL vă va da toate indicațiile necesare.
👉🏻 Uneori, tratamentului local i se asociază un tratament general cu antibiotice și/sau antialgice dar acesta se va lua numai la recomandarea medicului ORL-ist.

👩‍⚕️ Dr. Diana Anca Sauciuc

Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747 20 13 20
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02
#medicORL #ORL #informatiimedicale #otitaexterna
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Termenul medical de “otită” se referă la o inflamație ce apare la nivelul urechii, afecțiune care frecvent este rezultatul unei infecții. Otita externă este o inflamație limitată la canalul auditiv extern, fără să se extindă mai departe de timpan. Aceasta este cauzată în general de microbi (bacterii) și mai rar, agentul etiologic este o ciupercă. ❗️Cele mai frecvente simptome ale otitei externe sunt: mâncărimi, scurgeri din urechea afectată care sunt uneori urât mirositoare, durere surdă, scăderea auzului pe partea afectată, senzație de ureche plina datorată secrețiilor și chiar durere la atingere. Deasemenea, există situații când se pot inflama ganglionii de la nivelul urechii și/sau gâtului.⭕️ Recomandări👉🏻 Tratamentul otitei externe este în general local. Secrețiile de la nivelul urechii sunt aspirate după care se aplică local substanțe dezinfectante, antibiotice și antiinflamatoare.👉🏻 Toaleta locală a urechii este deasemenea foarte importantă, uneori fiind necesară a se efectua zilnic. Medicul specialist ORL vă va da toate indicațiile necesare.👉🏻 Uneori, tratamentului local i se asociază un tratament general cu antibiotice și/sau antialgice dar acesta se va lua numai la recomandarea medicului ORL-ist.👩‍⚕️ Dr. Diana Anca SauciucPentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747 20 13 20☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #otitaexterna

𝐀𝐧𝐜𝐡𝐢𝐥𝐨𝐠𝐥𝐨𝐬𝐢𝐚 este o afecțiune prezentă de la naștere și constă în imposibilitatea limbii de a se mișca liber, lucru cauzat de frenul lingual prea scurt și îngroșat. Există cazuri ușoare și moderate ce pot să treacă de multe ori nediagnosticate deoarece cei afectați se adaptează, însă în cazurile severe, limitările mișcării limbii pot duce probleme de hrănire, înghițire și vorbire.

❗️𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐚𝐧𝐜𝐡𝐢𝐥𝐨𝐠𝐥𝐨𝐬𝐢𝐚?
⦿ limba are formă de inimă sau prezintă un șanț pe mijloc
⦿ apar probleme de alăptare cu dificultăți de prindere a sânului, alăptare prelungită, foame constantă
⦿ apar tulburări de înghițire
⦿ scoaterea unor sunete în timpul suptului, ca un “pleoscăit”
⦿ creștere redusă în greutate (bebelușul obosește înainte să se sature)
⦿ agitație și balonare (sugarul înghite frecvent aer în timpul suptului).

⭕️ 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢
În situația în care simptomatologia afectează dezvoltarea, este recomandată intervenția chirurgicală. Aceasta este ușoară, se face în cabinetul medicului specialist O.R.L. și constă în secționarea transversală a frenului. Sângerarea este minimă și se oprește aproape imediat, neavând nici o contraindicație.

👩‍⚕️ 𝗗𝗿. 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗔𝗻𝗰𝗮 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗶𝘂𝗰
Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon:

📱 Personal: 0747201320
☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89
☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02

#medicORL #ORL #informatiimedicale #anchiloglosia
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

𝐀𝐧𝐜𝐡𝐢𝐥𝐨𝐠𝐥𝐨𝐬𝐢𝐚 este o afecțiune prezentă de la naștere și constă în imposibilitatea limbii de a se mișca liber, lucru cauzat de frenul lingual prea scurt și îngroșat. Există cazuri ușoare și moderate ce pot să treacă de multe ori nediagnosticate deoarece cei afectați se adaptează, însă în cazurile severe, limitările mișcării limbii pot duce probleme de hrănire, înghițire și vorbire.❗️𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐚𝐧𝐜𝐡𝐢𝐥𝐨𝐠𝐥𝐨𝐬𝐢𝐚?⦿ limba are formă de inimă sau prezintă un șanț pe mijloc⦿ apar probleme de alăptare cu dificultăți de prindere a sânului, alăptare prelungită, foame constantă⦿ apar tulburări de înghițire⦿ scoaterea unor sunete în timpul suptului, ca un “pleoscăit”⦿ creștere redusă în greutate (bebelușul obosește înainte să se sature)⦿ agitație și balonare (sugarul înghite frecvent aer în timpul suptului).⭕️ 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢În situația în care simptomatologia afectează dezvoltarea, este recomandată intervenția chirurgicală. Aceasta este ușoară, se face în cabinetul medicului specialist O.R.L. și constă în secționarea transversală a frenului. Sângerarea este minimă și se oprește aproape imediat, neavând nici o contraindicație. 👩‍⚕️ 𝗗𝗿. 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗔𝗻𝗰𝗮 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗶𝘂𝗰Pentru programări puteți folosi unul din numerele de telefon: 📱 Personal: 0747201320☎️ Ecomed Botosani: 0231 52 97 89☎️ Ecomed Dorohoi: 0231 61 52 02#medicORL #ORL #informatiimedicale #anchiloglosia

Vegetațiile adenoide, cunoscute popular sub numele de „polipi nazali”, fac referire la țesutul limfoid situat în rinofaringe – în spatele nasului.

#MedicORL #polipiinazali #informatiipacienti #ORL
... Vezi mai multe...Vezi mai puține...

Încarcă mai multe.